Det er selskapet Hagen Trondheim som driver de to Hagen-restaurantene i Thomas Angells gate og Nedre Bakklandet. Det er restauranten i Midtbyen som har gått med underskudd, og som hadde sin siste åpningsdag torsdag denne uka, forteller en av eierne, Richard Nystad.

- Den har hatt dårlig omsetning hele tiden. Det er ett og et halvt år siden den åpnet, og det har ikke blitt bedre. Det har heller gått litt nedover. Vi har prøvd å ta grep i høst, med litt kjappere mat for folk som har korte lunsjer. Men omsetningen har ikke blitt bedre, sier Nystad.

Han viser til at lokalet heller ikke gir så store muligheter.

- Lokalet er også litt slitt og gammelt, og det har for få sitteplasser, sier Nystad.

Overskudd på Bakklandet

For restauranten på Nedre Bakklandet, som åpnet dørene i oktober 2014, er situasjonen en annen.

- Den på Bakklandet har gått bra bestandig, og har subsidiert den i Thomas Angells gate, sier Nystad.

Selskapet Hagen Trondheim hadde en omsetning på 4,2 millioner kroner i fjor, og fikk et overskudd før skatt på 187 000 kroner. Siden de to restaurantene drives av samme selskap, vil oppbudsbegjæringen og en konkurs ramme begge.

- Å ha dem i samme selskap er den store feilen vi har gjort. Vi må melde oppbud, og ta det derfra, sier Nystad.

- Vil se på løsninger

Han forteller at de tre eierne ønsker å drive Hagen på Bakklandet videre.

- Vi ønsker å se på løsninger på dette sammen med bobestyrer og huseier, sier Nystad.

I tillegg til de tre eierne, har de to restaurantene 10–11 faste ansatte på hel- og deltid. Foruten Nystad, er Christopher Gulliksen og Isak Jensen medeiere i Hagen Trondheim.

Vil åpne Kolonialen

De tre eierne har også utvidelsesplaner for vegetarkonseptet. I lokalene ved siden av restauranten på Nedre Bakklandet vil de selge lokale råvarer og vegetarprodukter.

- Vi er i tillegg ferdige med å pusse opp Kolonialen, som ligger i nabolokalet på Bakklandet. Der står hyllene fulle med produkter. Så vi har veldig lyst til å få åpnet denne, sier Nystad.

foto
- Vi ønsker å se på løsninger på dette sammen med bobestyrer og huseier, sier Richard Nystad (i midten). Medeierne Isak Weie til venstre) og Christopher Gulliksen til høyre. Foto: Emma Dahle Moe