Konsortiumet UNION Real Estate Fund III, Traaseth Property og Spleisemark Campus står bak selskapet Campus Voll AS. Det kommer fram i ei pressemelding fredag formiddag.

Frost Eiendom AS selger eiendommen etter å ha videreutviklet studentbyen siden 2008.

– Vi gleder oss over å øke fotavtrykket i Trondheim, og med denne investeringen øke antall enheter under forvaltning til over 930. Frost har utviklet Voll til en attraktiv studentby, og sammen med Traaseth Property skal vi videreføre forvaltningen og sørge for å bevare dagens gode studentmiljø, sier Lars Even Moe, daglig leder i UNION Eiendomskapital.

Fokus på Tempe

Dette er det andre kjøpet innenfor studentboliger i Trondheim for konsortiumet, som i fjor ervervet studentboligkomplekset 360 Campus.

Strategi- og utviklingsdirektør i Frost Eiendom, Rune Pedersen, sier at de er fornøyde med å få inn en profesjonell kjøper med kompetanse innenfor segmentet. De vil nå fokusere videre på andre områder.

– Salget vil sette oss i stand til å utføre et skikkelig områdeløft på Tempe, samt tilby nye utleieboliger og flere «Leie før eie»-boliger. Vi jobber med reguleringsplaner for 1200 nye boliger og flere næringsbygg i Trondheim, sier han i pressemeldingen.

– Et ledende studentboligselskap

Voll studentby består av 698 enheter fordelt på cirka 15 000 kvadratmeter.

– Vi er takknemlige for at Frost Eiendom har gitt oss tilliten til å videreutvikle Voll. Ambisjonen vår er å etablere et ledende og rendyrket studentboligselskap i Norge. I vår portefølje eier og drifter vi studentboliger flere steder i Norge som danner et godt grunnlag for videre vekst, sier Martin Traaseth, Investeringsdirektør i Traaseth Property.

Pangea Project Finance har vært tilrettelegger og Norion Næringsmegling megler i transaksjonen. Wikborg Rein har vært juridisk rådgiver for kjøper og Deloitte har vært juridisk rådgiver for selger.

Vil ikke røpe salgssum

Partner og megler i Norion Næringsmegling, Rune Husby, ønsker ikke å kommentere salgssummen, men sier at transaksjonen er vesentlig større enn for Ladejarlen skole. Den gamle skoleeiendommen ble til slutt solgt for 315 millioner kroner.

– Dette har vært en lukket prosess som ble startet i fjor høst, og avtalen ble signer rett før nyttår. Overtakelsen skjedde i dag, og det er også derfor salget offentliggjøres i dag, sier Husby fredag ettermiddag.

På spørsmål om hvorfor salget ikke har vært markedsført, svarer Husby på generell basis.

- Ofte er det slik at selger ikke egentlig skal selge, men får en henvendelse som gjør det interessant likevel. Markedet for studentboliger er i ferd med å profesjonaliseres, og med flere hybler er det også enklere å få til stordriftsfordeler.