Christian Stav (44) er tilsatt som ny konsernsjef i NTE. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Han har vært konstituert i stillingen siden 1. juli.

- Christian Stav er tilsatt som konsernsjef fordi han er best egnet til å lede NTE gjennom de omstillingene selskapet nå står overfor, sier styreleder Bjørnar Skjevik i NTE.

- NTE er nå inne i en krevende periode med nødvendig omstilling. Styret opplever at Stav blir personlig motivert av krevende utfordringer og dessuten at han har de egenskapene som skal til for å kunne gjennomføre omstilling i praksis og oppnå resultater, mener Skjevik.

- Stort ansvar

Hovedpersonen selv mener at NTE har de mest interessante årene foran seg.

- For meg er det et privilegium og et stort ansvar å få videreutvikle NTE som representerer Nord Trøndelags arvesølv. Jeg vil ha et mer fremoverlent NTE som er ledende i sin bransje både når det gjelder effektivitet og lønnsomhet, sier han i pressemeldingen.

Christan Stav er 44 år, opprinnelig fra Follafoss, samboer og har to barn. Han ble ansatt i NTE som økonomi- og finansdirektør i 2007 og var før det partner i Ernst & Young sin konsulentvirksomhet. Stav er siviløkonom, statsautorisert revisor og autorisert finansanalytiker fra Norges Handelshøyskole.

- Konkurransekraften må styrkes betydelig gjennom omstilling. Skal NTE også i framtiden være en viktig bidragsyter i det nordtrønderske samfunnet, må selskapet bli mer forretningsorientert både i kultur og handling, sier han.

Kan ikke gå med underskudd

NTE har satt seg som mål å forbedre resultatet med 200 millioner kroner. Stav har allerede fristilt konsernledelsen og vil nå evaluere nærmere 100 ledere i NTE.

- Alternativet til omstilling og utvikling på alle nivå er for meg stagnasjon, forvitring og utrygge arbeidsplasser, sier Stav.

Styreleder Skjevik fastslår at de ikke har råd til å bruke økonomiske ressurser på ulønnsomme virksomheter.

- Vi må nå helt tydelig se og tro at vi kan lykkes med å øke konkurransekraften også for virksomheter som NTE Entreprenør og NTE Handel. I respekt for andre bedrifter som konkurrerer i det samme markedet, kan vi ikke ha NTE-selskaper som går med underskudd over lang tid, sier Skjevik.