Toppleiligheten ble trukket fra annonsering på Finn.no, etter å ha ligget ute i et halvt års tid med en rekordhøy prisantydning på 42,5 millioner kroner.

Daglig leder og partner Peder Benum i Privatmegleren Benum & Johansen forteller at leiligheten ble trukket på grunn av endringen i boligloven som kom i år. Det stilles nå strengere krav enn tidligere til dokumentasjonen som gis om boligen ved salg.

Daglig leder og partner Peder Benum i Privatmegleren Benum & Johansen Foto: PRIVATMEGLEREN

– Nå har vi fått oppdatert taksten i henhold til lovendringen i januar. Den ble tatt av på grunn av det og derfor lagt ut igjen nå. Det som er forandret i annonsen er det juridiske, sier Benum.

Motstrømsbasseng og kinorom

Selger Thomas Johan Jessen er leder og medeier i Kverva, som er Salmar-gründer Gustav Witzøe og sønnen Gustav Magnar Witzøes investeringsselskap. Kverva eier blant annet vel halvparten av oppdrettsselskapet Salmar.

Jessen er på 375. plass på bladet Kapitals liste over Norges rikeste, med en formue anslått til 1,1 milliard kroner.

Toppleiligheten han selger har et bruksareal på 463 kvadratmeter, og går over to plan i tredje og fjerde etasje i veien og husrekka Port Arthur på Bakklandet.

Leiligheten har eget spa, med motstrømsbasseng og jacuzzi. Foto: Stian Hatling

Ifølge salgsannonsen er det brukt eksklusive materialer da leiligheten med fem soverom ble bygd av tre seksjoner i sameiet i 2008–2018. Den har to balkonger med utsikt mot byen og fjorden og én mot bakgården. Kjøkkenet er laget av møbelsnekker, og store deler av hovedplanet har marmor slipt på plassen på gulvene. Leiligheten har egen spa-avdeling med motstrømsbasseng og jacuzzi, kinorom, vinkjeller med plass til 2000 flasker og egen heis, som går fra den private parkeringskjelleren med plass til to biler og opp til leiligheten.

– Kom ikke i mål

Benum sier det er flere som har vært interessert i leiligheten.

– Det er i underkant av en håndfull som har vært og sett på den. Vi har forhandlet med én interessent i over en måneds tid, men det førte ikke frem. Dette er som i andre salgsprosesser, men summen er større, sier Benum.

I vinkjelleren er gulvet er laget av vintønnestaver. Foto: Stian Hatling

Selv om leiligheten ikke ble solgt det halve året den var annonsert i fjor, velger Jessen å legge den ut i det åpne markedet til samme prisantydning som sist, 42,5 millioner. I tillegg kommer leilighetens andel av fellesgjelden i sameiet på 590 000 kroner.

To av balkongene har utsikt mot sentrum. Foto: Stian Hatling

– Det er der vi tror det vil ligge når interessenter og kjøper dukker opp. Det har vært forhandlinger tidligere, uten å komme i mål. Interessenter har lov til å komme med bud under. Prisantydningen er satt fordi der selger selgeren. Det er brukt mange flere millioner på boligen enn det som er prisantydningen i dag, sier Benum.

Rekordpris

Blir leiligheten solgt til en pris rundt prisantydningen på 42,5 millioner, har det ikke tidligere vært solgt en så dyr brukt bolig i Trondheim via megler.

Benum mener det er marked i Trondheim for en så høy pris.

– Det er fordi vi opplever at det var et marked sist også, og vi hadde da en tanke om at den går i løpet av en måned eller ett års tid. Det kan gå kjappere enn ett år før den er solgt, men vi er forberedt på at det kan gå lengre tid også, sier Benum.

Dagens prisrekord for en bruktbolig i Trondheim ble satt i januar i fjor, da boligprosjektet Lade XO ved Ladestien ble solgt til en samlet pris på 38,25 millioner kroner. De to leilighetene som da ble kjøpt sammen, skulle brukes som enebolig.