For noen uker siden utvidet Felleskjøpet i Rissa sortimentet sitt. Da de allerede har drevet med hage, var veien kort til å få inn blomster også.

– Vi har fått inn blomster. Det gjorde vi for å få flere ben å stå på, få en større omsetning og styrke grunnlaget til butikken. I tillegg synes vi det er veldig spennende selv også, sier daglig leder Jomar Leira til Fosna-Folket.

Ansatt på heltid

Nå har de også ansatt én person på heltid på blomster i sesong, som har ansvar for dem.

– Vi har utvidet med i underkant av en halv stilling. Fra april til august, i blomstersesongen, er det ei hel stilling, sier han.

Leira forteller videre at blomster er noe Felleskjøpet-butikken ikke har hatt tidligere, men at de nå skal styrke grunnlaget for hage og uterom.

– Det er et trekkplaster for kunder. Vi har fått veldig god respons og solgt en god del av det.

foto
Daglig leder ved Felleskjøpet i Rissa, Jomar Leira. Foto: Jonas Olsen Withbro

– Utgjør det noe på omsetningen?

– Vi merker at det blir mer og mer salg av blomster. Vi har ambisjoner om å lykkes med det, og kanskje klarer vi en halv million kroner ekstra i omsetning, svarer han.

– Været har mye å si

Det er Lisa Enebakk som har ansvar for blomstersortimentet ved butikken. Hun forteller at det er litt jobb med å passe på i underkant av 100 forskjellige sorter, som må ha nok vann og se presentable ut.

– Har det vært mange innom siden dere begynte med det for noen uker siden?

– Ja, også har det tatt seg opp veldig de siste dagene. Når sola tittet frem på onsdag var det plutselig veldig mange her. Været har mye å si, sier hun.

foto
Lisa Enebakk er ansatt for å ha ansvar for blomstene i sesongen som varer fra april til slutten av august. Foto: Jonas Olsen Withbro

Leira forteller at de får levering av blomster ukentlig, og da kommer de ferdigvokste på traller.

– Det er mye liv i blomstene, også blir vi selv litt inspirert i hverdagen, sier han.

– Har vært heldige

Butikken ligger på Kvithylla i Rissa. I tillegg til å ha butikk, har de også et verkstedpunkt som styres fra Felleskjøpet på Brekstad.

– Hvordan går det ellers?

– Det har holdt seg ganske stabilt omsetningsmessig, også under korona. Vi har vært heldige med både salg og personell, og hatt lite sykmeldinger, forklarer Leira.

foto
Felleskjøpet i Rissa har begynt å selge blomster. Foto: Jonas Olsen Withbro

Han forteller at de heller ikke har merket uroen i Europa i særlig stor grad.

– Vi har vært heldige. Enkelte ting kan det ta lengre tid å få levert, men sånn generelt så går det bra.

– Hvilke mål har dere for fremtiden til bedriften?

– Vi har et ønske om å kanskje utvide enda mer, men i utgangspunktet så har vi allerede et bredt sortiment, avslutter Jomar Leira.