Eneboligen i Kometvegen ble solgt etter en heftig budrunde, forteller eiendomsmegler Svend Niklas Rønning i Meglerhuset Nylander.

– Det er noe unikt med beliggenheten, huset i seg selv er gammelt og slitt, og trenger renovering. De to siste budgiverne i budrunden informerte om at de ikke brydde seg om huset og dets tilstand, med la inn bud på beliggenheten og utsikten, sier Rønning.

Eiendomsmegler Svend Niklas Rønning i Meglerhuset Nylander. Foto: MEGLERHUSET NYLANDER

Eneboligen som er bygd i 1964, har utleiedel og til sammen fem soverom. Bruttoarealet er på 238 kvadratmeter, mens primærrom er på 203 kvadratmeter.

– Bommet på beliggenhet

I salgsannonsen beskrives utsikten fra boligen som fantastisk og det er gode solforhold.

– Det er et 70-tallshus der det meste er gammelt. Taket og badet er tatt på 2000-tallet, men det meste ellers er fra 70-tallet, sier Rønning.

Fra stua i eneboligen på Stubban er det utsikt mot Trondheimsfjorden. Foto: RUNA GREEN/DIAKRIT

Eneboligen ble lagt ut til salgs med en prisantydning på 7 250 000 kroner. Men etter at 24 interessenter hadde vært på visning, gikk den for 9,4 millioner, 2 150 000 kroner over prisantydningen.

Megleren mener likevel prisantydningen var riktig med tanke på tilstanden til boligen.

– Hvis du ser på hva som er solgt i området, er prisantydningen riktig etter tilstanden på huset. Men vi bommet på hva folk er villige til å betale for beliggenhet. Det har gått hus i samme område for mellom 7,5 og 8 millioner kroner som har vært i langt bedre stand, sier Rønning.

Renovering

Til sammen ni interessenter var med i budrunden, og de var i ulik alder og ulike livssituasjoner. Det er flere det vanligvis er, forteller Rønning

– Til å begynne med følte jeg at prisantydningen var riktig, men så tok det av da folk fikk komme inn og oppleve utsikten fra stua og terrassen. Det er nå 29 eneboliger for salg i Trondheim kommune, og det er på et rekordlavt nivå. På bakgrunn av det lave volumet som ligger ute for salg, så ser vi at interessentene utvider horisonten med hensyn til hvor de leter etter bolig. I kombinasjon med at majoriteten strekker seg lengre etter de få objektene som ligger ute for salg, så skaper dette et enormt prispress, sier Rønning.

Ifølge megleren er taket og badet pusset opp på 2000-tallet, men ellers er mye av boligen fra 70-tallet. Foto: RUNA GREEN/DIAKRIT

Han forteller at det vil koste en del for boligkjøperen å pusse opp.

– Det vil gå med et par millioner i renovering. Det som var viktig for kjøperen var beliggenheten, sier Rønning.

– Vanskelig for utbyggere

Tomta eneboligen står på er på 1,2 mål, men megleren forteller at det ikke er egnet å fortette med flere boliger på tomta.

– Det er skråning, så det var for vanskelig for utbyggere, sier Rønning.

Torsdag ble prisstatistikken for brukte boliger solgt i februar lagt frem av Eiendom Norge. Den viser at bruktboligprisene i Trondheim steg med 1,7 prosent i februar, og de tolv siste månedene har de steget med 9,4 prosent. Det er mer enn i store byer som Bergen, Stavanger og Oslo.

Eiendomsmeglere viser som oftest til at det er få bruktboliger til salgs, når de skal forklare den høye prisveksten. Fredag ettermiddag ligger det kun 236 brukte boliger til salgs i Trondheim på Finn.no.