– Det er en styrt avvikling, sier daglig leder i Get Inspired og Sportykids, Sindre Landevåg.

Det var i 2009 at Silje Landevåg opprettet bedriften Get Inspired. Etter to år ble butikken gjort om til en suksessrik nettbutikk med sportsklær for kvinner. Siljes bror, Sindre, kom inn i bedriften og ble ansatt som daglig leder. Samtidig flyttet bedriften fra Oslo til Trondheim.

11. august 2014 åpnet de i tillegg en ny nettbutikk med navnet Sportykids, med klær og sko til barn. Det er denne som nå er avviklet, etter kun ett lite år.

Utfordrende marked

På Facebook-siden til Sportykids ble denne beskjeden lagt ut onsdagskveld:

«Det er med tungt hjerte å melde at vi har tatt en avgjørelse om å avvikle SportyKids. Det er svært ressurs- og tidkrevende å drive nettbutikk, og markedet på barneklær har vært utfordrende. For å kunne håndtere den enorme veksten til Get Inspired har vi bestemt oss for å vie all oppmerksomheten der i tiden fremover. Noen ganger må man ta vanskelige, men nødvendige valg for å nå sine mål».

Get Inspired går svært bra, og hadde i fjor en omsetning på 47 millioner kroner. Det ble vanskelige for søskenparet å også gjøre suksess med barneklær.

Feilgrep å starte opp

– Vi startet opp Sportykids i august i fjor og gjorde et helhjertet forsøk. Men det er kostbart og tidkrevende å starte opp fra scratch, samtidig som barneklær er et svært krevende marked med veldig prisbevisste kunder, sier Landevåg.

Landevåg understreker at barnebutikken ikke er konkurs.

– Det gikk ikke så langt at vi måtte slå Sportykids konkurs. Dette er en styrt avvikling som kom etter at vi måtte tenke grundig gjennom om det var verdt å drive videre. Sportykids krever full innsats og det har vi ikke, men vi er fornøyd med å ha forsøkt. Vi har lært mye av det, sier Landevåg.

Søskenparet satser nå for fullt på kun Get Inspired.