- Vi lanserer noe vi kan sammenligne med en lovlig utgave av Popcorn Time, og samtidig ønsker vi å styrke Trondheim som teknologisentrum, sier Petter Rønning fra ParrotPlay.tv. Det er fra arbeidsfellesskapet Work-Work i Munkegata at lokale gründere har utviklet en lovlig strømmeportal, hvor ønsket er å samle alle strømmetjenester på ett sted for å bidra til en enklere tv-hverdag.

Les her at hver tredje ungdom bruker ulovlige strømmetjenester

- ParrotPay.tv er en nettleser for digital underholdning utviklet av Cstick Media; en teknologibedrift med hovedkvarter i Trondheim. Med appen ParrotPlay.tv samler du de mest brukte strømmetjenestene og lineær-tv-kanalene som i dag er tilgjengelig på web på ett og samme sted. Slik blir det enklere og bedre å se film, TV-serier, linær-TV og videoklipp, sier Rønning.

Klart for testing

Dette i motsetning til i dag, hvor du må skifte webside eller app for å søke, bli anbefalt en serie eller avspille innhold for hver enkelt strømmetjeneste.

- Nå kan du isteden få en felles pålogging til både Viaplay, TV2Sumo, Netflix med mere. Du kan søke opp innhold og spille av alle fra én portal, hvor du også kan få personlige anbefalinger på kryss av alle tjenestene. Løsningen vil også kunne utnytte den samlede informasjonen av dine tv- og serievaner for å kunne gi deg skreddersydde anbefalinger og søk på tvers av alle plattformer og tjenester, forklarere Rønning.

Adresseavisen har skrevet om ParrotPlay.tv tidligere, men forretningsideen har nå kommet mye lengre.

- I disse dager lanseres et beta-program for første versjon av ParrotPlay.tv, sier daglig leder Borgar Ljosland. Det betyr at appen skal testes.

Møtested for teknologer

Førstkommende fredag avholdes den første betatesten. Dette skjer på kafeen til Work- Work og alle er velkomne.

- Hvermannsen i gata inviteres til å bli med på å prøve, teste, oppleve og delta i utviklinga av ParrotPlay.tv. Dette gir alle som ønsker det en unik mulighet til å forme morgendagens underholdingstjeneste, sier Ljosland. Med dette oppnås to ting; ParrotPlay.tv testes ut og samtidig skapes et spennende møtested for teknologi-interesserte.

- Trondheim skal være teknologisentrum, og vi må beholde de kloke hodene her. ParrotPlay.tv ønsker å være med å bidra til å skape et robust og inkluderende teknologisamfunn i Trondheim, sier Ljosland som ser for seg flere åpne møter i tiden fremover.

- ParrotPlay.tv ønsker å skape og samle et «community» som møtes jevnlig for å drøfte ideer på Work-Work og digitalt. Hver gang ParrotPlay.tv lanserer en ny oppdatering, vil den kjøres ut til testgruppem først for «troubleshooting» og testing.