Nå vil skolen vurdere tidligere skolestart for de 1150 elevene.

- Vi skal diskutere flere tiltak før oppstart neste skoleår. Ett av tiltakene vil være å vurdere oppstartstidspunktet. Da kan det være aktuelt å flytte start fra klokken 8.15 til 8, sier Trond Hofstad, rektor ved Strinda.

Han er selv positiv til å starte tidligere, men påpeker at dette ikke har vært diskutert på skolen ennå.

Travelt

300-400 elever ved Strinda kjører hver dag skuter eller moped til skolen. Disse er på vei til skolen samtidig som barneskoleelevene ved Berg også er på veien. Det har ført til stor bekymring blant Berg-foreldre, og Hofstad har fått en rekke henvendelser.

- Vi forstår bekymringen fra foreldre som har barn på Berg. Jeg har selv vært mye ute og fulgt med på trafikken. Vi har sett stygg kjøring, og vi ser at mange har det veldig travelt om morgenen, sier Hofstad.

Skolen har i høst hatt en beredskap med vakter rundt skolen rett før skolestart. Det har ført til at elever har kjørt roligere.

- De siste fire ukene har jeg ikke hatt noen henvendelser fra redde naboer, sier Hofstad.

Politikere bekymret

Oppvekstkomiteen i Trondheim er også bekymret for situasjonen. Nylig ble trafikkproblemene tatt opp da komiteen behandlet saken om tilbygg og ombygging ved Berg skole. På grunn av byggearbeidet, er to klasser flyttet fra Berg til Brøset. Det betyr at 90 Berg-elever nå beveger seg gjennom Strindaområdet til Brøset hver morgen.

- Trafikkbildet er veldig komplekst, samtidig som det her er trange boliggater og nesten ikke fortau. Jeg har fått flere bekymringsmeldinger fra foreldre til barn på Berg, og jeg har forståelse for deres bekymring. Dette må vi lytte til, sier Marte Løvik (Sp), avtroppende leder i oppvekstkomiteen.

Komiteen ber nå om at rådmannen følger opp saken:

- Vi ber om at rådmannen går i dialog med fylkesrådmannen for å finne en bedre løsning for området. Når vi ser at trafikksituasjonen for våre elever blir slik som dette, må noe gjøres, sier Løvik.

Trange gater

Hun har selv sett hvordan trafikkbildet ser ut i Strindaområdet rundt åttetiden, før skolene starter. Da myldrer det av elever i alle aldre: 1150 elever er på vei til Strinda, 320 elever skal til Berg skole, og i tillegg samler Blussuvoll ungdomsskole rundt 500 elever. Samtidig er det annen trafikk til arbeidsplasser i området, og det er beboere som skal ut av boligområdet.

- Siden det ikke er så mye fortau, må barna gå i veien. Der kjører også mopedene. Jeg vil tro alle opplever trafikkbildet som krevende, sier Løvik.

Tidligere i år ble mange av boliggatene på Tyholt enveisregulerte. Her kan du lese hva beboerne mener om det.

På grunn av byggearbeidene ved Berg kan alle elevene bli flyttet til Brøset i en periode.

- Hvis det blir slik at også de minste elevene blir flyttet, så må vi tilby dem busstransport, sier Løvik.

Hun mener tidligere skolestart ved Strinda kan være en god løsning på problemene:

- Hadde Strinda startet skoledagen klokken 8, ville mye av problemet vært løst, mener Løvik.

Rektor ved Strinda vgs, Trond Hofstad, vil vurdere tidligere skolestart ved Strinda for å løse trafikkproblemene rundt skolen. Foto: Morten Antonsen
Oppvekstkomiteen ved avtroppende leder Marte Løvik (Sp) ber nå om at rådmannen tar tak i trafikkproblemene rundt Strinda vgs.