Kommentar

Det er en tung jobb å gjøre byen bilfri, men noen må gjøre den

Nye veier åpnes med hornmusikk, mens stengte gater møter protester og dommedagsprofetier.

Midtbyen bilfri ble skutt ned nærmest før det ble lansert av ordfører Rita Ottervik (Ap). Ap deler ikke målet om bilfri by, men vil gjøre byen mer attraktiv for myke trafikanter. Kunne ikke byens største parti kostet på seg å sove litt på saken først?   Foto: Glem Musk

Forslaget om å gjøre Midtbyen bilfri ble skutt ned nærmest før det ble lansert av ordfører Rita Ottervik (Ap). Ap deler ikke målet om bilfri by, men vil gjøre byen mer attraktiv for myke trafikanter. Kunne ikke byens største parti kostet på seg å sove litt på saken først? Alle skjønner at Midtbyen ikke kan tømmes for biler med det første. Det må selvsagt skje etappevis, og det er drøssevis av problemer som må løses før den grønne visjonen kan bli virkelig.