Lørdag 7. november runder han 50 år og fredag kveld inviterer musikeren 149 gjester til mat og festligheter i Frimurerlogen.

Wavold har sitt eget arrangements- og underholdningsbyrå og selvfølgelig slår han på stortromma når det er runddag.

– Jeg gleder meg. Det kommer både musikervenner, familie, venner og bekjente, sier Wavold som ikke vil røpe menyen.

– Men det er mat som kunne vært servert for 50 år siden. Ganske tradisjonelt altså, sier han.

Spiller inn ny plate

Han er mannen bak trondheimshymnen «Æ lengte hjem», som kom på plate for 25 år siden i år. – Vi solgte 5000 vinylsingler mellom Ranheim og Klett på 14 dager, mimret Wavold da Adresseavisen snakket med ham om singelen for fem år siden.

Mest stolt er han av «Koffor det?» fra 1994, med en albumtittel inspirert av sin da fire år gamle sønns grublerier til pappaen.

– Det var også det albumet jeg solgte mest av, sier Wavold.

Det meste har endret seg i musikkbransjen siden den gangen, men trondheimsartisten gir fortsatt ut musikk. Han er for øyeblikket i Nidaros studio for å spille inn et nytt album som kommer i løpet av neste år.

– De nye sangene handler om mye forskjellig. Det er alt fra godnattsanger til sanger om fristelser i hverdagen på alle mulige måter. Og litt om sjalusi. Jeg har hatt mange artige ideer til den nye plata og fornøyd med det jeg har kommet opp med så langt.

Tro mot Tyholt

I låtkatalogen har en kjær tolkning av «Rosenborg e laget mitt», som ble skrevet av Erling Næss. For noen år siden kom en annen tematisk låt – «Julebord». Både fotballlaget og julebordssesongen er høyaktuelle fremover mot jul.

– Jeg skal til Oslo og spille på Rockefeller i Oslo før cupfinalen, og det blir også en del julebord i ukene fremover, sier han.

17. mai i år var han i London og fremførte «Æ lengte hjem» under den norske nasjonaldagsfeiringen i Southwark Park i London.

– Det var en artig opplevelse, med mye folk og fint vær. Jeg ble intervjuet av NRK og sang på tv-en. Det er ikke hver dag at en vokalist fra Tyholt er hovedmusikkorpset fra London. Det ble noe litt annet enn gammel jegermarsj, for å si det sånn, sier Wavold som har 42 av sine 50 i bydelen.

– Når du er utdannet på Berg skole føler du deg hjemme på Tyholt. Jeg trives utrolig godt, det er stille og fredelig med kort vei til det meste.

Wavold er ikke den eneste som trives på Tyholt. Adresseavisens reportere i Bydelssjekken fastlo nylig at Tyholt trolig er den bydelen med høyest tetthet av utenlandsk akademisk ekspertise i Trondheim.