I forbindelse med rus og russarrangementer, skriver Adresseavisen 18. november at Utleieselskapet Frimurerlogen har hatt en utleieavtale med blant andre Kristen Videregående skole Trøndelag (KVT). Det er ikke riktig.

Det er viktig å få presisert at vår skole aldri arrangerer russefester. At ulike utleieselskaper inngår avtaler direkte med russen fra ulike skoler, er et ansvar de og russestyrene juridisk og moralsk sitter med selv. KVT har både stor forståelse for, og støtter at utleieselskaper som leier ut lokaler under forutsetning av at de er rusfrie, ikke fortsetter med slike avtaler, når leietakerne ikke innfrir sine forpliktelser.

Det er grunn til å presisere at det ikke serveres alkohol på disse arrangementene, og at det i innbydelsen presiseres at de skal være rusfrie, men at enkelte «fyrer opp» i forkant.

KVT informerer både elever og foreldre allerede ved skolestart om at russens aktiviteter ikke er skolens aktiviteter, og de er kjent med våre holdninger og verdier. På samme måte som russen alene hefter for avtaler når det gjelder salg av russeutstyr, hefter de alene for sine arrangement, enten det er russerevyer, fester, eller diverse aksjoner.

KVT har selvfølgelig tett dialog og gode samtaler med russens ledelse om både mobbing, rus og økt overgrepsfare ved bruk av rusmidler. Og vi opplever imøtekommenhet hos dem. Men skolen har begrenset påvirkning dersom ikke elevene selv bruker vettet, ved f.eks. å «fyre opp» i forkant av de «rusfrie arrangementene» - og legitimerer dette i sin nettprat. Vi informeres om at det leies inn profesjonelle vakter, og forutsetter da at det ikke slippes inn berusede ungdommer. Vi erfarer dessverre at ikke alle vakter er profesjonelle.

Det er ikke enkelt å være foreldre, men vi håper nå på de gode samtalene mellom foreldre og barn. KVT jobber daglig med å skape gode holdninger hos våre elever. Noen vil kanskje si at vi ikke burde kommentere slike saker «fordi støvet vil legge seg», men vi ønsker å ta debatten både eksternt og internt, og håper voksengenerasjonen kan være gode forbilder.