– Vi snakket med deg i mars da du jobbet med etableringen av Mathallen. I juli åpnet dere. Hvordan har livet og jobbingen med mathallen vært etter det?

– Livet har vel i all hovedsak dreid seg om jobb, men sånn er det å holde på med oppstart. Gründervirksomhet er ikke noe en gjør ved siden av noe annet – det er 24/7. Men så er det helt utrolig artig også! Vi har nå en mathall som har rundt 2000 varelinjer fra rundt 100 lokale leverandører og den er i stadig utvikling. Det er fantastisk bra med så mange gode lokale matvarer fra veldig arbeidsomme og kvalitetsbevisste produsenter, og ikke minst alle de hyggelige og fornøyde kundene og gjestene som er i hallen. Nå er også restauranten i full gang på kveldstid, derfor er det mat døgnet rundt snart. Fra frokost til sen middag. Men best av alt er de folkene jeg jobber sammen med. Makan til positive, flinke og dedikerte medarbeider skal en lete lenge etter! Og det gjelder absolutt alle sammen, fra kjøkkensjefen til den som står i oppvasken. Jeg er heldig!

– Hva synes du dere har lyktes best med og hva er de største utfordringene for neste år?

– Vi har lyktes best med å få i gang både butikkutsalg og restaurant – begge deler er hver for seg krevende og må utvikles til neste år. Logistikk og distribusjon tror jeg blir en utfordring neste år også, som en fortsettelse fra i år.

– Hvilken sak i nyhetsbildet har gjort mest inntrykk på deg i året som har gått, og hvorfor det?

– På den negative siden er det dessverre flere saker, og flyktningkrisen er en av mange. På den positive siden vil jeg si at årets Nobels fredsprisvinnere har gjort inntrykk. At vi får ta del i, og høre om, nasjoner der store endringer i system og struktur er mulig, synes jeg gir håp. Og håp tror jeg er viktig å ha for alle mennesker. Det går faktisk an viser det seg. Hvis en jobber hardt og samarbeider, kan selv de mest kompliserte saker løses til det positive.

– Hvor og hvordan feirer du jula?

– I Mexico! Julaften skal vi være i Mexico City og vi skal pynte oss og spise ute på restaurant – mexicansk mat så klart. Og en tur innom katedralen i sentrum rundt midnatt håper jeg vi får til.

– Hva betyr julehøytiden for deg?

– Det er en tid midt på vinteren hvor jeg kan være sammen med familien, noe som er ekstra godt og viktig nå etter et så hektisk år. Guttene mine er 12 og 14 år og de er med på tur samme hvor den går. Det er best å lære dem at det finnes en verden utenfor Norge også. Vi er så heldige å bo i verdens rikeste land, det synes jeg vi kan ta inn over oss. Det er viktig å sette pris på det og dele av det vi har med andre.

– Har du noen spesielle tradisjoner du ikke kan hoppe over, eller tar du ting som det kommer?

– Jeg er rimelig fleksibel tror jeg. Men ribbemiddagen får jeg alltid med meg, selv om den må være en måned før jul. Vi spiser saltet svineribbe, og så må jeg også spise lutefisk og rakfisk. Jeg liker alt som er godt, og maten er vel det som er mest tradisjon i jula for meg.

– Hva er ditt beste juleminne fra barndommen?

– Jeg husker at mamma bakte og bakte og at strømmen gikk. Jeg vokste opp i Åfjord og der var nettet ustabilt i uværet, men det synes jeg var ekstra spennende og koselig. Å være ute på tur med pappa og hugge juletre var også et høydepunkt. Egentlig er det de små tingene med jula som er best – de små og litt sære minnene!

– Har du noen nyttårsforsetter?

– Ja, akkurat det samme som jeg har hatt de siste 30 årene – at jeg skal kose meg litt mer. Da står jeg veldig fritt i å velge i løpet av året hva jeg definerer som koselig. Helgardering med andre ord. Det er viktig å nyte livet på alle mulige vis. Å jobbe mye og lage mathall går definitivt inn under begrepet, sånn jeg tolker det.