–  Vi snakket med deg i september da du hadde blitt utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Først ble du feiret under Trondheim kammermusikkfestival, og etterpå var du i audiens hos Kongen. Hvordan opplevde du å bli feiret på den måten?

– Det var en stor og positiv opplevelse! Konserten som kammermusikkfestivalen arrangerte i Frimurerlogen var rørende, og jeg er svært takknemlig for den.

– Hva snakket du om med Kongen?– Det viktigste for meg var selvsagt å takke varmt for den fine utmerkelsen som jeg har fått. Jeg understreket sterkt at jeg er en takknemlig ridder og at «medspillerskaren» har vært, og er fortsatt, veldig stor! «Men ideene må alltid komme fra noen», sa Kongen. Han var godt orientert om den landsomfattende oppbyggingen av kommunale musikk- og kulturskoler som har skjedd siden alle kommuner fikk statsstøtte, og at dette skoleslaget ble lovpålagt i slutten av 1990-årene. Jeg tillot meg å nevne at norsk musikkliv sett under ett, må kunne kalles en landsomfattende, positiv bevegelse. Kongen sa seg enig i det.

– Hvilken sak i nyhetsbildet har gjort mest inntrykk på deg i året som har gått?– Flyktningstrømmene, terrorangrepene blant annet i Paris, og nå sist skredulykken på Svalbard, har gjort stort inntrykk på meg.

– Hva betyr julehøytiden for deg?– Som kristen er juleevangeliet, både i ord og i toner, helt sentralt for meg. Som organist og kordirigent var julehøytiden travel, men givende!

– Hva er ditt beste juleminne fra barndommen?– Et svært godt minne fra barndommen var da far tok fram sluffa, salet på hesten med dombjella, og vi kjørte til Solberg kirke, nå Beitstad kirke. Det var ofte i streng kulde og vi hadde ekstra varme klær og «storsko» på. Det ble hustrig for hestene i den kalde kirkestallen. Men inne fyrte kirketjeneren i to store ovner slik at det ble levelig under juledagsgudstjenesten, spesielt for dem som satt passelig langt unna ovnene. Hjemturen gikk fort, for da ville hestene hjem til varm stall.

– Har du noen nyttårsforsetter?– Jeg vil fortsatt prøve å holde meg i best mulig form.