Det bestemte formannskapet i Malvik i et møte tirsdag.

- Formannskapet ber om at kommunen skaffer en advokat med ekspertise på utmåling av personskadeerstatning og som har erfaring med unge skadelidte. Vi håper at det kan legge til rette for et godt forhandlingsklima, heter det i vedtaket fra formannskapet.

Malvik kommune tapte i Sør-Trøndelag tingrett i saken hvor Line Sommer Hoel (25) saksøkte kommunen etter at hun ble mobbet gjennom tre år i ungdomsskolen. Et flertall i formannskapet vedtok å anke saken, men formannskapet trakk senere anken til Frostating lagmannsrett.

Kommunen er dermed kjent erstatningsansvarlig, og erstatningssaken er berammet for Sør-Trøndelag tingrett 6. april. Hoels advokat fremmet før rettsaken et krav om erstatning på 8,3 millioner kroner.

LES OGSÅ: - Jeg har ikke noe liv igjen

- Godt forhandlingsklima

Ordfører Ingrid Aune (Ap) hadde torsdag kveld ikke mulighet til å snakke med Adresseavisen om vedtaket, men sendte en SMS om årsaken til at kommunen nå vil bytte advokat:

- Både formannskapet og kvinnen har signalisert et ønske om å se om det er mulig å få til et forlik i saken. For å legge til rette for et godt forhandlingsklima har kommunen ut fra faglige perspektiv besluttet å engasjere en ny advokat, noe som også er vanlig i slike typer saker, skriver Aune.

Aune vil ikke svare på hvordan kommunen mener advokaten har håndtert saken.

- Fordel for Line

Det var et enstemmig formannskap som vedtok at kommunen nå skal engasjere en ny advokat. Eva Lundemo (H) er glad for den avgjørelsen.

- Jeg tror det kan være en fordel for Line også. Nå slipper hun å forholde seg til advokaten som førte saken mot henne i rettssalen, sier Lundemo.

Hun var en av dem som etter å ha lest dommen fra tingretten, stemte imot at kommunen skulle anke saken. Nå håper hun at en unngår en ny rettsrunde.

- Mobbesaken er avgjort, der tapte vi så det suste. Ankesaken er også ferdig. Nå er vi på erstatningssaken, og jeg håper at vi for Lines del får løst denne saken raskest mulig. Vi må komme frem til en avslutning som alle kan leve med, sier Lundemo.

I vedtaket fra formannskapet heter det at Malvik kommune snarest mulig skal opprette dialog med saksøkere med mål om å komme frem til et forlik i saken.

- Jeg sa også klart fra om at vi ikke skal kreve noen ny sakkyndig vurdering av denne saken. Jeg har lest dommen, og der er det nok dokumentasjon, påpeker Lundemo.

Ville anke

Det var kommunens advokat som anbefalte kommunen å anke dommen i sin helhet på grunn av feil rettsanvendelse og feil bevisbedømmelse.

Advokaten tilbakeviste dommen, og mente 25-åringen ikke har vært utsatt for mobbing i skolen som personalet har vært eller burde vært kjent med og satt inn tiltak mot. Advokaten påsto også i anken at erstatningsvilkårene ikke var oppfylt, og at kravet under enhver omstendighet var foreldet.

Adressavisen lyktes ikke med å få noen kommentar fra advokaten torsdag kveld.