Fripenn

Feige sanger om igjen

Det er allerede blitt neste sommer. Som deLillos skal vi synge gamle sanger om igjen. Her er en klagesang om den norske feigheten. Jonas Gahr Støre vil bli nevnt.

Fikk ingen garantier: I 2015 snakket Edward Snowden via overføring fra Moskva da han mottok Bjørnsonprisen. 

Sommeren er reprisetid. Vi tar en som er nøyaktig ett år gammel: Edward Snowden var tildelt Bjørnson-prisen og var invitert til Molde for å motta den. Forsiktig som han er, ville Snowden gjerne forsikre seg om at han ikke ble utlevert til USA. US Court of Appeals har slått fast at den massive overvåkningen som Snowden har avslørt, var ulovlig. Men siden lovbryteren i dette tilfellet har makt til å fengsle varsleren, trengte han den norske regjerings garanti for at turen til Molde ikke kom til å ende i en amerikansk celle. Den garantien ville ikke Erna Solbergs regjering gi. Det er selvsagt en stor skam, men dessverre ikke overraskende fra folkene som ikke engang våget å smugle Dalai Lama inn kjøkkeninngangen. Verre var det at Jonas Gahr Støre også valgte å gå i dekning bak den tynneste formalisme.