– Det var gøy, men litt tungt, sier storesøster Hannah vel oppe på toppen av Storheia, 565 meter over havet.

Sammen med mamma Ingrid Sæther og pappa Petter Hersleth startet de turen fra parkeringsplassen på Henriksåsen søndag formiddag. Det var folksomt på stien opp og ned til Storheia, mange benyttet den fine sommerdagen til å gå på tur. Der kunne de nyte storslagen utsikt ut over by, fjord og fjell. Mange la merke til Bynesets nye landemerke, grisebonde Lars Hoems vindmølle på gården Langørjan Øvre. Vindmølla ble satt opp i september i fjor.

Topp og Tusenfryd

– Det var ikke så langt, sier Hannah og forteller at de planlegger større utfordringer i løpet av sommeren:

– Vi skal gå på Galdhøpiggen.

– Og så skal vi på Tusenfryd, legger lillebror til.

Turvant

De gleder seg til begge deler. Om de når Galdhøpiggen forutsetter selvfølgelig at været klaffer. Men motivasjonen er god.

– Jeg håper jeg ikke detter ned i en sprekk i isbreen, sier Jakop.

De to søsknene er vant til å gå på tur, blant annet med utgangspunkt fra hytta i Vindøldalen i Surnadal. Familien har nettopp vært på en toukers tur til Spania, og etter å ha blitt godt vant til Sydens varme, syntes Hannah at det var småkaldt på toppen av Trondheims tak. Til høsten begynner hun i tredjeklasse på Byåsen skole, mens lillebror er skolestarter på samme skole.

Familien Sæther/Hersleth benyttet anledningen til ta noen luftige bilder til familiealbumet. Foto: Bård Sande
Mange tok turen opp til Storheia i Bymarka i Trondheim søndag. Foto: Bård Sande
Tett mellom bilene på parkeringsplassen på Henriksåsen søndag ettermiddag. Mange tok utgangspunkt i søndagsturen herfra. Foto: Bård Sande