Kronikk

Dette opplever oljearbeidere når de flyr med helikopter

Oljearbeidere er uenige om hvor høy risikoen er ved helikoptertransport, viser undersøkelse. Noen slapper av, mens andre er i alarmberedskap.

Turøy: Helikopterulykken som krevde 13 menneskeliv. 

Den 29. april 2016 ble en svart dag i Olje-Norge. Et Super Puma helikopter av typen Eurocopter 225 fra CHC Helikopter Service, styrtet på vei fra Gullfaks B til Flesland. To piloter og 11 Statoil-tilknyttede personer omkom. Ulykken aktualiserer fokus på risiko knyttet til helikopter, som for Nordsjøarbeidere er eneste reelle transportmulighet til faste og flyttbare olje- og gassinnret-ninger. Dette er et tema som tidligere ikke har fått mye oppmerksomhet og som har vært underforsket. Hva er oljearbeidernes oppfatning av risiko knyttet til jobbreisen? Hvilke uønskede opplevelser har de hatt med helikopter?