Tobarnsmoren er irritert over at det har blitt så mye oppstyr rundt det hun mener er en meget bra SFO.

- Det er storm i et vannglass, sier Aasarød, som selv er kontaktlærer ved en skole i Klæbu.

Onsdag raste debatten på sosiale og tradisjonelle medier om et kjønnsdelt tilbud ved SFO på Steindal skole.

- Det fremstilles som om dette er det eneste tilbudet og som om barna blir presset inn i kjønnsroller de ikke ønsker. Her er det mange aktiviteter å velge i. Gutteklubben og jenteklubben er bare halvannen time i uka, og det er helt frivillig, sier Aasarød.

Les mer: - Jeg trodde først det var en spøk

- Les kommentaren: Tendensen til å fjase opp småjentene er noe vår generasjon har dyrket framBasert på barnas ønsker

Hun sier klubbene er basert på barnas egne ønsker. Både gutter og jenter kan i tillegg velge fritt mellom for eksempel kjøkkengruppe, formingsaktiviteter, legoprosjekt, lek og moro i gymsalen og annet.

- Men må man kalle det gutte- og jentegrupper? Hva med en gruppe for rolig aktivitet og en gruppe som er mer aktiv?

- Det er forskjell på gutter og jenter, selv om alle selvsagt ikke er like. Jeg synes det er greit å dele dem opp i en så liten del av tiden. Tilbudet er jo basert på barnas ønsker. Dessuten må man ikke være med på noen ting, hvis man ikke vil. Det er helt frivillig, sier hun.

- Forskere sier at gutter som for eksempel liker å ordne neglene sine, får indirekte beskjed om at dette ikke er greit, at det er en jenteaktivitet?

- De kan jo ordne neglene sine hjemme. Dette er bare ett av mange tilbud, jeg ser ikke problemet, sier Aasarød.

Les også: Jenter kler seg ut som prinsesser og gutter som superhelter – nå dropper barnehagen karnevalet

- Ikke politisk korrekt

Aasarød snakket med fire-fem andre foreldre ved Steindal skole onsdag kveld, og alle var enige om at tilbudet er bra. Sønnen til Aasarød går fremdeles på SFO-en, mens datteren ikke gjør det. Sønnen sier han liker guttegruppa godt, blant annet fordi han kan «gå på gym og spise burger» med andre gutter.

- Altså, gutten min liker også å perle, og det er full åpning for det. Poenget er at dette bare er en liten del av opplegget, sier Aasarød.

- Hvorfor tror du så mange reagerer så sterkt på denne saken?

- De frykter vel at vi skal gå tilbake til 1950-tallet, men jeg er ikke redd for det. For barna er ikke dette et problem. Tilbudet har eksistert i ti år uten at noen har reagert, sier hun.

- Hva tror du folk tenker om det du sier?

- Det er vel ikke helt politisk korrekt, sier Aasarød.

I går kveld hadde nærmere 13000 personer sagt sin mening på adressa.no: 30 prosent mener det er helt greit med kjønnsdelte aktiviteter og 67 prosent mener aktivitetene burde være for alle.

- Dette er en fantastisk SFO, og jeg håper de ikke endrer på tilbudet sitt bare fordi en politiker finner ut at hun må skape litt liv og røre, sier hun.

Onsdag kveld sa Rita Ottervik (Ap) til NRK at hun vil sette foten ned for kjønnsdelte opplegg: Trondheim kommune har informert alle rektorer i kommunen om at kjønnsdelte SFO-planer ikke er akseptabelt.

Les også: Foreldre så rødt da de leste om «bli  ny-dag» på SFO

Les kommentaren: Noen flere blåmerker i barndommen gir oss kanskje færre åpne sår senere i livet

Både gutter og jenter kan velge fritt for eksempel kjøkkengruppe, formingsaktiviteter, legoprosjekt, lek og moro i gymsalen og annet. Foto: RICHARD SAGEN