- Politikere burde ikke ansette kommuneadvokat

Fellesnemnda i Leksvik og Rissa gjorde en «uvanlig beslutning» da de i fjor bestemte hvem som skal bli kommuneadvokat i nye Indre Fosen, mener KS-advokat.

- Jeg skjønner dilemmaet. Det er fristende å inngå en avtale for å legge saken død, og samtidig sikre at man beholder rådmannen ut tiden i den gamle kommunen. Men jeg anbefaler det ikke, sier KS-avdelingssjef og advokat Tor Allstrin. 

I fjor sommer, 25. juni, gjorde fellesnemnda for Leksvik og Rissa et vedtak på vegne av nye Indre Fosen kommune: De bestemte at Leksvik-rådmann Kai Terje Dretvik skulle bli kommuneadvokat. To dager tidligere hadde det foregått noe som aldri ble forelagt politikerne i fellesnemnda: Den gullkantede avtalen til Dretvik ble signert. Fellesnemnda gjorde altså – uavhengig av denne avtalen – et eget vedtak på at Dretvik skulle bli kommuneadvokat: