I august sluttet Gunn Røstad som kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim. I forrige uke gikk søknadsfristen ut for å bli hennes etterkommer. 11 personer søkte, hvorav to i ettertid har trukket seg. En mannlig søker har bedt om at navnet ikke offentliggjøres.

Les om arbeidsmiljøsaken med svar fra Morten Wolden og Gunn Røstad her

Dette er lista:

1. Solrun Valen (55), dekan ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved NTNU.

2. Anders Stenvig, (58), kommunalsjef kultur og oppvekst i Klæbu.

3. Gro Kristiansen (53) rektor Dalgård skole, Trondheim.

Gro Kristiansen er rektor på Dalgård skole. Nå vil hun bli ny kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim.

4. Geir Olsen (43), rektor, Tromsdalen skole.

5. Anders Skipenes, (53), rådmann i Fræna.

6. Tone Dorthe Sletten (51) Allmennlege. Universitetslektor på Legepasientkurset, Trondheim

7. Camilla Trud Nereid, (53), dekan ved Fakultet for lærer- og tolkeutdanning ved NTNU.

Camilla Trud Nereid, dekan ved Fakultet for lærer- og tolkeutdanning ved NTNU vil bli ny kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim.

8. Torbjørn Gaarder (61), Chief credit officer, Oslo

Ansettes i november

- Vi skal ha førstegangsintervju onsdag, og annengangs intervju litt senere denne måneden. I november behandles den politisk, sier rådmann Morten Wolden.

En av søkerne, Anders Stenvig, er kommunalsjef kultur og oppvekst i Klæbu.

- Det er et bakteppe at Klæbu skal bli en del av Trondheim kommune, og da er det naturlig at man reflekterer over en slik type jobb i Trondheim, sier han.

I fjor sluttet han som rektor for Enhet for voksenopplæring (Evo) i Trondheim av «organisatoriske og personlige grunner». Men flere mente det var en protest-oppsigelse mot de økonomiske rammene skolen måtte jobbe under. Flere uttrykte skuffelse, og Stenvig ble karakterisert som en «usedvanlig spesiell sjef, i særklasse som leder».

- For meg er det et avsluttet kapittel. Det var ingen lykkelig slutt for verken meg eller kommunen. Men det hadde sin egen sammenheng, og jeg håper og tror at alle i kommunen har et avklart forhold til den saken, sier han.

Vil ha ny jobb. Anders Stenvig vil gå fra kommunalsjef kultur og oppvekst i Klæbu til kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim.

Tre kommunalsjefer

Det var i slutten av august Røstad trakk seg fra stillingen.

Til Adresseavisen forklarte hun oppsigelsen med «en sammensatt situasjon», men at utgangspunktet var rapporten som ble lagt frem før sommeren som fortalte om kritikkverdige forhold i arbeidsmiljøet i fagstaben for oppvekst og utdanning. Flere ansatte meldte om et utrygt arbeidsmiljø, og en rapport konkluderte med at ledelsen har brutt arbeidsmiljøloven.

I tillegg til kommunaldirektør skal det ansettes tre nye stillinger som kommunalsjefer under direktøren. Disse vil også bli klare med det første.

Multisøker Thorbjørn Gaarder (61) er en annen kandidat til jobben. Han har tidligere søkt på jobben som politimester, skattedirektør, pressegeneral, finansdirektør og helsetopp.

Solrun Valen er dekan ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved NTNU. Nå vil hun bli ny kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim.