Det blir et internt møte i Arbeiderpartiet i Nord-Trøndelag om denne saken, trolig allerede neste uke.

Der skal Nordmelan møte fylkesleder for Nord-Trøndelag Arbeiderparti og partiets kvinnenettverk i fylket. Tema for møtet: At Bjarne Håkon Hanssen skal ha truet Jorid Nordmelan med mulige tap av verv dersom hun ikke trakk seg fra en topplassering for Nord-Trøndelag Ap.

Nordmelan har så langt ikke ønsket å uttale seg i saken, men nå bekrefter hun overfor Adresseavisen at hun mener hun er blitt utsatt for et «ubehagelig press» fra Ap-veteranen.

- Nå må vi tenke fremover og stå samlet, men det er samtidig naturlig at man ser på hvordan prosessen har vært, sier Nordmelan.

- Mener du saken burde få noen konsekvenser?

- Det har jeg ingen tanker om, sier Nordmelan.

Hun ble lørdag valgt som nummer tre på listen for Nord-Trøndelag Ap.

- Sa at Ap-sentralt ikke ønsket henne

Ap-veteran Hanssen skal ha gjort det klart overfor Nordmelan at Ap sentralt ønsket at hun skulle trekke seg fra en av topplasseringene. Først etter en samtale med Ap-nestleder Hadia Tajik skal Nordmelan ha følt seg trygg på at dette ikke stemmer. Tajik har også avkreftet overfor Adresseavisen at Nordmelan er uønsket. Bjarne Håkon Hanssen engasjerte seg i nominajsonsstriden i Nord-Trøndelag for å få inn Terje Sørvik på sikker plass. For at det skulle være mulig, måtte en annen namdaling vike: Nemlig Nordmelan.

Kvinnenettverket til Ap i Nord-Trøndelag, der Inger Dahle er leder, var informert om saken før Adresseavisen skrev om den i forrige uke.

- Dette tar vi internt, fordi Jorid ønsker ro rundt saken. Vi skal ha et møte mellom Jorid, fylkeslederen og meg og snakke om hvordan det har vært, forteller Dahle.

Les bakgrunn: Hanssen skal ha forsøkt å presse en kandidat til å trekke seg

Hanssen: Kommenterer ikke

Da Adresseavisen først omtalte saken, ville ikke Nordmelan kommentere den. Adresseavisen snakket med en rekke kilder som refererte til samtaler de hadde hatt med henne. Det fikk Bjarne Håkon Hanssen til å skrive: «(...) Det overrasker meg om noen påstår at de vet hva jeg og Jorid eventuelt har snakket om,» skrev Hanssen i en sms til Adresseavisen.

Ingen kommentar: Bjarne Håkon Hanssen.

- Hva mener du nå som Nordmelan selv bekrefter at hun føler seg utsatt for ubehaglig press?

- Jeg har ikke mer å si enn det jeg har sagt før, sier Hanssen, som heller ikke vil kommentere at saken blir tema for et internt Ap-møte.

«Jeg og Jorid har vært venner i mange år. Om jeg snakker med Jorid, og hva jeg eventuelt snakker med henne om, er mellom oss. Jeg referer ikke fra vennesamtaler,» skrev Hanssen i en sms. Han la vekt på at de to ikke har noen konflikter og fortsatt er gode venner.

- Har god kultur

Kvinnenettverket har ikke tatt stilling til om de mener saken bør få konsekvenser:

- Vi mener det som har skjedd, handler om enkletpersoner, og ikke om en kultur. Det er viktig at ingen skal bli utsatt for press på en slik måte, sier Dahle, som undertreker at Hanssen ikke har noen formell rolle i Nord-Trøndlag Arbeiderparti.

Dahle mener man i Nord-Trøndelag har en god kultur for inkludering av kvinner, sammenlignet med hva andre fylkeslag i Arbeiderpartiet sliter med:

- Det merker jeg når jeg er på nasjonale samlinger for kvinnenettverket. Her i Nord-Trøndelag vurderes folk utifra det som de kan, og det er helt naturlig at vi har annenhver kvinne og mann på lista, sier Dahle, som konkluderer:

- Vi har en god kultur hos oss, men den kan fort tape terreng dersom vi ikke passer på, sier Dahle.

Vant på lørdag: Lørdag ble Ingvild Kjerkol valgt til Nord-Trøndelag Aps førstekandidat, mens Nordmeland har tredjeplassen.