– Det er nesten litt for godt til å være sant at det er gratis i barnebakken. Det er kjempegreit for oss. Vi er ikke nødt til å være her hele dagen, vi tar bare noen timer til hun blir lei, sier pappa Kim Johansen.

De er på hytta til svigerforeldrene og tok et avbrekk fra hyttekosen med alpinski.

Kim Johansen og datteren Emmelin (4) øvde seg på plogsvingen i barnebakken i Tydal skisenter.

Mens Emmelin svingte seg med pappa, tok Oda Lynghammer (5) og mamma Hege Lynghammer (42) en pause fra alpinkjøringen på benken nede ved heisbua.

– Vi trives veldig godt her, og det er fint å ha dette tilbudet. Det gjør også at det er lettere å få med seg litt større unger hit, sier Hege Lynghammer som også har en datter på ni år.

Oda Lynghammer (5) og mamma Hege Lynghammer (42) i en liten pause fra turene i bakken.

Ingar Fossan (44) handlet inn heiskort til datteren Guro (13) og søskenbarnet Brede Widding (14). Familiene fra Saksvik i Malvik har hytte ved Stugusjøen.

– Noen ganger er vi med hele familien, andre ganger sender vi ungene. Vi liker også å gå på langrenn, men dette er et veldig fint tilbud. Det er flott at de klarer å holde dette åpent. Det betyr mye for ungene, sier Fossan.

Mens familien Fossan koste seg i alpinbakken, gikk nærmere 1000 skiløpere Stugudalen rundt. Turrennet ble arrangert for 36. gang skjærtorsdag.

Guro Fossan (13) og søskenbarnet Brede Widding (14) koste seg i bakken skjærtorsdag.

Nær konkurs

– Det blir mer og mer hyttefolk her, bekrefter driftssjef Christopher Lunden.

Anlegget ble bygd først på 80-tallet og gikk etter hvert konkurs. Heisen ble fjernet. Men i 2004 fikk lokale ildsjeler tak i en ny, brukt heis, og fikk satt opp anlegget igjen. De siste vintrene har vært svært krevende og før jul i fjor var anlegget på konkursens rand. Nå har Tydal kommune, Selbu sparebank og lokale sponsorer og ildsjeler sørget for at det ble drift igjen.

Ingar Fossan (44) handlet inn heiskort av driftssjef Christopher Lunden.

– Vi betjener et lån og dårlige sesonger slår hardt ut. Vi visste egentlig ingenting før i desember om det ble konkurs eller ikke, forteller driftssjef Christopher Lunden.

De åpnet i januar og har greid å holde det gående hver helg uten hjelp av kunstsnø. En betydelig dugnadsinnsats er nødvendig for å drifte anlegget. Så hva er det som gjør at de orker?

– Det er for å opprettholde tilbudet. Du blir ikke rik av å sitte her, for å si det enkelt og greit. Men denne vinteren har vært bra og vi planlegger å ha flere arrangement og opplegg rundt anlegget neste år.

Luftige svev i Tydal skisenter skjærtorsdag. Til tross for gråværet var det en god del som hadde tatt turen.

Heiskar fra Eritrea

Ahmed Diyakub Osman (30) fra Eritrea har jobbet hver helg i skiheisen i vinter.

Ahmed Diyakub Osman (30) fra Eritrea har jobbet hver helg i skiheisen i vinter. Sammen med kameraten Omer Ahmed Osman bytter han på å jobbe i skiutleien og i barneheisen. Han kom til Norge i mai 2015 og trives selv om det er kaldt og litt lite folk i bygda.

– Dette er fint, jeg møter mange folk her og får trent mye på å snakke norsk.

Omer Ahmed Osman jobber hver helg i skiheisen i vinter sammen med Ahmed Diyakub Osman.

Han har også fått prøvd slalåmskiene selv.

– Det var artig, det er en fin sport. Men jeg blir veldig sliten i lårene, smiler 30-åringen som drømmer om å utdanne seg til snekker.

Godt gammeldags skikort i plastmappe på overarma. Slik gjør de det i Tydal skisenter.