Mannen i 20-årene måtte nylig møte i Inntrøndelag tingrett, tiltalt for å ha forstyrret natteroen i Verdal sentrum. Bakgrunnen var kjøreturen mannen gjennomførte natt til søndag 26. juni i fjor, i Jernbanegata i Verdal sentrum.

- Penn vibrerte av musikken

En politimann på vakt denne natten vitnet under rettssaken, og forklarte at oppholdt seg i tredje etasje på lensmannskontoret i Verdal - ca. 70 meter i luftlinje fra Jernbanegata, hvor mannen i 20-årene kom kjørende sakte med bilen sin. Betjenten registrerte at det ble spilt musikk i bilen, men ikke forstyrrende høyt.

Da kjøretøyet passerte Verdal hotell ble imidlertid musikken skrudd kraftig opp imellom sju og ti sekunder, forklarte betjenten videre. «Støynivået var så høyt at vinduene på lensmannskontoret dirret». I tillegg vibrerte en penn som lå på pulten til en kollega, beskrev politimannen videre, ifølge dommen.

Nektet for å ha spilt høyt

Politibetjenten kalte opp en patrulje, som deretter stoppet bilen. På bakgrunn av to tidligere advarsler for høy musikkspilling i bilen samt politimannens beskrivelse, mottok den unge mannen et forelegg på 3000 kroner. Dette ville han ikke vedta. Derfor måtte mannen møte som tiltalt i retten.

Overfor dommeren bekreftet mannen at han hadde et anlegg i bilen med store høyttalere, men avviste at han hadde spilt høy musikk denne natten. Han nektet derfor straffskyld under rettssaken. Han forklarte videre at han var alene i bilen, og at han kjørte rundt for å snakke med venner og være sosial.

Etter å ha hørt vitnemålet fra politibetjenten, som var «helt sikker» på at den høye musikken kom fra bilen til tiltalte, fant retten det bevist at «den støyende musikken» kom fra mannens bil.

Redusert bot

Retten mener også at støyen var «utilbørlig», og viser i den forbindelse til at vinduene dirret på lensmannskontoret samt at musikkspillingen skjedde om natten midt i Verdal sentrum rett utenfor hotellet. Dommeren legger til at «Verdal sentrum opplever mye støy fra biler på nattetid i helgene, og at særlig hotellet har opplevd dette som problematisk. Det er derfor prinsipielt viktig at politiet følger opp denne type saker».

Fordi saken ble liggende hos politiet i 15 måneder slipper imidlertid mannen i 20-årene unna med 1500 kroner i bot. Han må imidlertid ut med 2000 kroner i saksomkostninger. Dette var i tråd med påtalemyndighetens påstand.

Foto: Leif Arne Holme