Kanskje er det flaksen som skal redde hollywoodstjerne Tom Cruise og sluttscenen til «Mission: Impossible 6», som spilles inn på Preikestolen disse dagene. Nå har imidlertid været gjort filminnspillingen vanskelig. Og verre skal det bli.

Flaks i uflaks

Da tirsdagens filminnspilling måtte avlyses på grunn av dårlig vær, hadde filmteamet allerede sikret seg noen snutter fra prøvefilmingen dagens før.

Mandag var det nemlig sol fra skyfri himmel, og filmteamet «tjuvstartet» filminnspillingen på Preikestolen, selv om de egentlig ikke skulle begynne før tirsdag. Panoramabilder av fjellmassivet og Lysefjorden innrammet i blå himmel er altså allerede sikret. Det kan vise seg å bli en styrelse. For det dårlige været tirsdag fortsetter fra vondt til verre. Onsdag blir det ikke stort bedre. Torsdag blir været enda verre, og fredag blir det også passe dårlig, skal vi tro værmeldingen.

Kaldt og guffent

- Det kan bli ganske kaldt der oppe på Preikestolen, ja, sier vakthavende meteorolog Arnfinn Tjøstheim ved Værvarslinga for Vestlandet.

- Onsdag blir det lignende vær som det var tirsdag. Det blir ikke fullt så kraftig vind, men i stedet kommer det litt regn, sier Tjøstheim.

Utpå ettermiddagen onsdag vil vinden avta og dreie mot sørvest. Men da kommer også skydekket inn og legger seg lavt.

- Det er ikke sikkert at skyene vil legge seg helt ned på platået. Men det blir heller ikke den helt store utsikten, sier meteorologen.

Utstyret på Preikestolen var på plass allerede mandag Foto: JON INGEMUNDSEN, Stavanger Aftenblad

Enda verre torsdag

Torsdag blir det enda verre. Da øker vinden igjen og blir kraftigere enn den var tirsdag, da filmingen måtte avlyses.

- Vinden blir kraftigere, og det blir mer regn, sier meteorolog Tjøstheim.

Kjøligere blir det også. Snøgrensa trekker seg ned mot 400 meter, noe som betyr at det kan bli snø og is på Preikestolen.

- Det kan også komme hagl. Det blir ikke noe supert vær, nei, sier meteorologen.

Fredag blir litt bedre. Da blåser vinden fra sørvest, men fortsatt kuling i styrke. Innimellom regn, vind, hagl og kuling, kan det imidlertid også komme gløtt av sol. Men de blir ikke mange og de varer ikke lenge.

Etter det Stavanger Aftenblad erfarer, er det snakk om actionfilmens dramatiske sluttscener. De fem foregående Mission Impossible-filmene er actionfilmer med spektakulære stunt. Tom Cruise har hatt hovedrollen i alle og skulespilleren er kjent for å ta stuntene sine selv.