En mann i 20-årene er dømt til 40 dagers fengsel for promillekjøring i Nord-Trøndelag på vårparten i år.

Han lot først en 14-åring kjøre bilen, men kjøreturen endte i grøfta. Da skal mannen i 20-årene ha satt seg bak rattet og forsøkt å få bilen løs.

«Forsøkte å kjøre»

«Siktede har kun forsøkt å kjøre bilen ved at han prøvde å få den løs når sjåføren hadde kjørt fast bilen i et gjørmehull. Dette er likevel nok til å dømmes for promillekjøring», heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Les også: Krasjet med 2,53 i promille

Et skjerpende moment i saken er at han lot en gutt på 14 år som han ikke kjente og som han erfarte var ukyndig kjøre uten at han avbrøt kjøreturen.

Les også: Bil kjørte ned skrent på flere meter i Bjugn

1,2 i promille

«Kjøringen endte med utforkjøring, og det fremstår som rent hell at resultatet av denne kun ble materielle skader på bilen. Siktede har ved sine handlinger utsatt seg selv og andre for betydelig fare», heter det i dommen.

Les også: - Det var en skremmende opplevelse

Ifølge dommen viste en blodprøve, tatt omlag tre timer etter kjøringen, en promille på 1,2. Rusen skal da ha vært nedadgående.

Mannen har tilstått og fikk derfor 40 i stedet for 45 dager i fengsel. I tillegg fikk mannen en bot på 22 dager og blir uten førerkort i to år.

Les også: Beruset bilist rygget halvveis i sjøen