Stedet politikerne ikke besøkte

«Jeg har jobbet i psykiatrien i 25 år. Jeg har aldri, aldri vært i nærheten av et slikt bygg. Det er en Tesla vi har fått»

For første gang er det jul for de sykeste psykiatriske pasientene på enerom med lekre bad. Og sensorer i taket som passer på at de ikke tar livet sitt.

- Vi er blitt mer systematiske, sier lege Charlotte Hvaring (stående). Sykepleier Anne Woll og vernepleier Cathrine Solhaug Storli sier at det er pasientene som merker den største forskjellen. 

- Jeg tror jeg er friskere enn jeg er. Da går det ikke bra. Men jeg trenger ikke komme hjem før lille julaften klokken 21. «Grevinnen og hovmesteren» - jula begynner ikke før da, smiler mannen som nettopp har vært og forsynt seg med kakao fra automaten i spisesalen. Utenfor de høye vinduene med utsikt over hele området, er mørket i ferd med å senke seg. Vi er på nye Østmarka, tett oppunder jul.