- I vedtaket om henleggelse kommer det frem interessant ny informasjon som har interesse for kontrollkomiteens gjennomgang. Kommunerevisjonen har derfor bedt Økokrim om å få utlevert materialet de har fremskaffet i forbindelse med etterforskningen. Dette materialet synes høyst relevant for å lage en best mulig rapport, sier Rolf Jarle Brøske (H).

LES HELE ØKOKRIMS HENLEGGELSE HER.

Brøske sier at kontrollkomiteen derfor har bedt kommunerevisjonen vente med å avgi rapport slik at Økokrims materiale blir en del av rapporten. Det betyr også utsettelse.

- Dette kan ta tid, tidligst vil de kunne avlevere før sommeren, spår Brøske.

- Krevende jus

Han sier han er glad for at Økokrim er kommet til en konklusjon i Kystad-saken.

- Det var det viktigste for oss i kontrollkomiteen. Straffespørsmålet lå utenfor vårt kompetanseområde. Men jeg synes det er uheldig at det tok så lang tid som ti måneder fordi det må ha vært en tung belastning for de involverte. Samtidig har jeg respekt for at det er en komplisert sak, mange involverte og krevende jus, sier kontrollkomitélederen.

- Omhandler flere enn Olsø

Kommunerevisjonens rapport vil ikke bare omhandle Kystad-saken, men også de andre sakene Adresseavisen har omtalt – Være og Overvik.

- Rapporten vil heller ikke bare omhandle Rune Olsø. Samtlige bystyremedlemmer som har vært involvert, vil bli en del av det rapporten tar for seg, sier Brøske.

Vurderingen kommunerevisjonen skal gjøre er opp mot kommunens etiske regelverk og habilitetsregelverk. Brøske ønsker ikke å kommentere innholdet i Økokrims vedtak om henleggelse.

LES RUNE OLSØS KOMMENTAR TIL HENLEGGELSEN: Henleggelsen var som forventet

- Jeg vil ikke nå kommentere enkeltforhold. Dette skal kommunerevisjonen nå sette seg grundig inn i. Jeg har grunn til å tro at vi vil få relevante deler av materialet overlevert. Det er bra, slik at man kan sette et endelig punktum etter en grundig gjennomgang, sier Brøske.

Fem sider er vedtaket om henleggelse etter bevisets stilling i Kystad-saken. Foto: Scannet dokument
Kontrollkomiteens leder, Rolf Jarle Brøske, sier at kommunerevisjonen nå skal sette seg grundig inn i de relevante delene av Økokrims etterforskning, som de har bedt om å få utlevert. Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen