Som Adresseavisen skrev tidligere denne uka blir Anne Marit Mevassvik ny leder i Trøndelag Ap.

Dette blir Trøndelags Ap's nye leder. Anne Marit Mevassvik blir den første som velges på et ordinært årsmøte og blir den andre kvinnen som velges til leder i det nye fylket.

Spenningen har vært knyttet til om Trond Giske ville bli foreslått inn i styret, og som mulig nestleder. Trondheim Ap hadde foreslått dette.

Forslaget har imidlertid møtt motbør både fra partileder Jonas Gahr Støre og har heller ikke fått oppslutning i partilagene ellers i fylket.

- Som Adresseavisen meldte foreslo jo Trondheim Ap Trond Giske inn i styret. Ble du overrasket over det?

- Det gjorde de. Trond sine kvaliteter er ingen av oss ukjent med.

- Så du reagerte ikke på timingen?

- Det har jeg ingen kommentar til. Vi tok på alvor alle forslag. Men jeg snakket med Trond. Han gjorde det klart at han ikke ville ta opp en plass i landsstyret, siden han uansett tiltrer som stortingsrepresentant. Trond er veldig etterspurt av kommunepartiene og tenker å bruke tida si på fornyingsarbeidet vi må lykkes med.

- Når avklarte du dette med Giske?

- I løpet av prosessen. Det ble ingen diskusjon om dette i komiteen når Trond selv var så klar.

- Foreslår Trondheim Ap noen som ikke ønsker plassen?

- Det får Trondheim Ap svare for. De foreslo flere kandidater.

- Har du kontaktet Jonas Gahr Støre og fortalt at han får det som han vil med at Giske ikke går inn i styret?

- Nei, dette er Trøndelags valg alene. Men jeg har sendt innstillingen til partisekretær Kjersti Stenseng. Jonas får lese det i avisa, smiler Kjerkol

- Hvorfor mener dere Anne Marit Mevassvik er den riktige lederen for Trøndelag Ap?

- Anne Marit har fungert som leder en tid nå, og gjort en jobb som folk er godt fornøyde med. Det har heller ikke vært noen andre som er foreslått som lederkandidat.

- Hvor mange forslag har dere fått?

- Langt flere enn en håndfull, og de fleste ønsker henne. Hun er en lyttende og raus leder. Det er ikke noe dilldall med Anne Marit Mevassvik. Hun er tydelig, inkluderende og lar andre ta plass. Og hun har gjort en betydelig jobb for å samle Trøndelag. Det er henne vi ønsker som øverste partisjef.

Den som går inn som nestleder er Per Olav Skurdal Hopsø (33) fra Melhus.

Her er mannen som blir ny nestleder i Trøndelag Ap: Per Olav Skurdal Hopsø (33).

- Han er en dyktig politiker som har gjort seg bemerket i nye Trøndelag som leder av samferdselskomiteen. Han har også en sterk fagligpolitisk bakgrunn og det er viktig å ha med folk fra LO og fagbevegelsen. Nå skal vi bygge opp laget, etter å ha tapt stortingsvalget, og Per Olav er en mann for framtida, sier Kjerkol.