- Vi kontrollerer førerkort og promille på alle trafikanter som kjører inn i Sverige, sier politiassistent Marie Christensson ved tollstasjonen på E14.

Alle blir stoppet

Ingen slipper unna kontrollen som det svenske politiet nå har stående på grensa.

- Vi stopper absolutt alle, sier hun.

De startet kontrollen klokka 09 skjærtorsdag, og da Adresseavisen var innom ved 09.30-tida hadde ingen blåst rødt i alkometeret.

- Det er ingen som har kjørt med promille, bare noen som har glemt førerkortet hjemme, men det må man ha med seg, sier hun.

Politiassistent Marie Christensson forteller at de forventer økt trafikk utover dagen.

Regner med stor trafikk

Selv om ingen slipper usett inn i Sverige ved grensa, vil politiet også være på jobb andre steder i distriktet på svensk side.

- Vi kommer også til å ha kontroller langs veien, fortsetter hun. Hun forteller at det er ganske lite trafikk foreløpig, men hun regner med at det tar seg opp.

- Vi tar inn bilister kun fra norskesiden, og det er jo der trafikken kommer fra, sier hun.

Klokken 12.00 opplyser svensk politi at de ikke har utstedt noen forelegg i kontrollen på E14.

Vil teste på norsk side

I Norge forbereder politiet seg på utfarten flere steder i Trøndelag.

Eivind Torsvik, politibetjent i Stjørdal, forteller at de i all hovedsak vil konsentrere seg om E14 skjærtorsdag.

- Vi kommer til å stanse et lite utvalg av biler, hvor vi vil sjekke tilstanden på bilene, samt at vi sjekker om det kjøres i beruset tilstand. Det ser foreløpig ut som om det går grei med tanke på hastighet på veien, så vi vil nok i all hovedsak holde et øye med om de som kjører er beruset, sier han.

Rundt klokken 12.15 har politiet kontrollert over 100 kjøretøy. Kun ett forelegg har blitt ilagt, da på grunn av manglende førerkort.

Rånerkolonne

I Verdal forbereder man seg på at 400-500 personer legger avgårde mot Åre. Opp mot 100 rånere står klare i Verdal, og har Åre som sin endestasjon. Det er i regi av Nord-Trøndelag Gatebilklubb dette arrangeres hvert år. Politiet i Innherred vil kjøre først i den lange kolonna.

- Dette er jo en årlig happening her i Verdal. Vi går nå rundt før avreise og snakker med folk og ber dem oppføre seg, forteller innsatsleder Stig Viken.

- Det er en dårlig dag å gjøre seg bemerket på i trafikken, påpeker han videre.

Den opp mot 100 biler lange kolonna vil ta veien til Sverige via fylkesvei 72, ledet an av uniformerte biler.

- Vi kommer til å kjøre først i køa, så går det forhåpentligvis ordentlig for seg på turen. Samtidig vil vi være forberedt på returtrafikken når den kommer. Den er litt mer spredt, men det vil fortsatt ikke lønne seg å finne på noe dumt, bedyrer Viken.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.