Ved flere av bomstasjonene rundt Trondheim er det dobbel pris i rushtiden. Dette gjelder fra klokken 7 til 9 på morgenen og mellom 15 og 17 på ettermiddagen, men bare på hverdager.

Viste dobbel pris

På skjærtorsdag og langfredag viste pristavlene ved disse stasjonene dobbel pris i rushtiden, selv om det altså var helligdag.

Steinar Aakervik fra Stjørdal kjørte gjennom bommen på Være på skjærtordag, mellom 15 og 17. Dette er en av bommene som koster ekstra i rushtiden.

Stusset over prisen

- Det stod 22 kroner på skiltet, og da stusset jeg. Det burde stått 11, for det skal ikke være dobbel pris på helligdager. Jeg prøvde å ringe bomveiselskapet da jeg kom hjem, men kundesenteret hadde påskestengt.

Marius Maske, administrerende direktør i Vegamot AS, selskapet som drifter bomstasjonene, kan berolige Aakervik og andre bilister om beløpet som trekkes fra bombrikken vil være det riktige.

- Det er feil på skiltsystemet. Pris ved passering er vanlig helgetakst på helligdagene i påsken, skriver en ferierende Maske i en tekstmelding til Adresseavisen.

Vil sjekke

Steinar Aakervik syns det er rart at en slik feil kan oppstå.

- Jeg skjønner ikke det der. Det er 48 år siden det landet mennesker på månen, det må da være mulig å justere prisene på et skilt, slik at det viser korrekt informasjon, spør Aakervik.

Den samme feilen oppstod også i påsken for fem år siden.