Den 24. oktober ble betalingstjenesten Apple Pay mulig å benytte i Danmark, Sverige og Finland. I Norge, derimot, ble vi stående med lua i hånda (eller med Vipps! på mobilen). Den eplekjekke betalingstjenesten omgikk både bakkar og berg utmed havet så lett som bare det.

LES OGSÅ: Tror gigantene vil knekke Vipps!

Men hva skjedde?

- Vi har ingen kommentar vedrørende Apple Pay og Norge, var visa på alle forsøk på å få Apple til å uttale seg om saken.

Men under Apples presentasjon av sine kvartalstall sist uke kunne Apple-sjefen Tim Cook endelig bekrefte en norsk lansering.

- Norge og Polen vil straks få Apple Pay, var løftet fra scenen.

Øker i bruk: 21 land har til nå fått Apple Pay. Med Norge og Polen i køen blir det snart 23.

I løpet av de «kommende månedene»

Noen nøyaktig dato fikk vi ikke. Bare det noe unøyaktige «i løpet av de kommende månedene». Heller ikke Apple Norge har ny informasjon, skriver tek.no i dag.

Apple Pay ble først lansert i USA i 2014. I dag er det mulig å bruke betalingstjenesten i 21 forskjellige land. Disse er:

Kina, Japan, New Zealand, Spania, Taiwan, Irland, Italia, USA, Storbritannia, Australia, Canada, Singapore, Sveits, Hong Kong, Frankrike, Russland, , Danmark, Finland, Sverige, De forente arabiske emirater og Brasil.

Men Apple kommer ikke til et marked som nødvendigvis tar imot Apple Pay med åpne armer. Her i Norge har vi forlengst adoptert Vipps! som den foretrukne betalingsløsningen for vennebetaling. Vipps! er også den dominerende betalingsløsningen for bruker av tjenester som finn.no. Vipps! er gratis å bruke for alle transaksjoner opp til 5000 kroner.