Adresseavisen skrev fredag om Snapchat-videoen som nå sirkulerer på Fosen. Denne viser en mann som går løs på en skadd elgokse med en gjenstand i Ørland. En person i nærheten oppfordrer mannen til å «dryle til» og det er rå latter mens slagene mot elgens hode faller. Videoen varer i rundt 30 sekunder.

Kjenner igjen menn

Hallgeir Stjern, operativ leder ved Fosen lensmannsdistrikt, sa før helga at politiet har sikret seg videoen og at de har satt i gang etterforskning.

Etterforskningsleder Roy Inge Aas ved lensmannsdistriktet opplyser mandag formiddag at de har tre mistenkte i saken.

Tilstanden som elgen hadde medfører tvekjønnethet. Den kan også medføre blindhet. Det ble tatt hjerneprøve av dyret etter at den var avlivet. Dette fordi fallvilt av elg, hjort og rådyr i Norge skal testes for skrantesjuke.

- Vi kjenner igjen de som snakker og slår. I tillegg har vi hørt at det er en tredje person er involvert, sier Aas.

- Har dere avhørt disse personene?

- Vi har ikke kommet i kontakt med dem, men vi vil avhøre dem så fort det lar seg gjøre sier Aas.

- Vil de bli pågrepet?

Ikke slik det ser ut nå, men får vi ikke tak i dem, så er dét en mulighet.

Oppholdt seg i området i flere dager

Det er i helga gjennomført flere avhør i forbindelse med saken. Blant annet av viltnemnda - som avlivet elgen til slutt - og naboene som varslet om den skadde elgen.

- Vi vet ikke hva som skjedde i forkant og hvorfor elgen var skadd. Men ting kan tyde på at dyret har vært skadd i lengere tid - før dette skjedde. Den har oppholdt seg i dette området i flere dager, sier Aas, som er helt klar på at dyr ikke skal behandles på den måten som videoen viser.

Gjentatte ganger slår denne mannen en skadd elg i hodet med en gjenstand. Episoden er filmet og delt på Snapchat og etterforskes nå av politiet på Fosen.

Adresseavisen snakket fredag med Knut Gøran Rødsjø, som jobber i Viltnemnda i Ørland og Bjugn. Han fikk oversendt videoen, og hadde følgende kommentar:

- Det er ikke slik vi i viltnemnda jobber. Dette er dyreplageri, helt uakseptabelt og bør bli en politisak. Det virker som dette er underholdning for personene på videoen, sa han.

Hadde brukket bakbein

Det var Rødsjø som avlivet elgoksen onsdag i forrige uke. Elgen var skadd, men i live og lå ved Grandeveien ca. én kilometer i retning Garten fra Ørland kirke da han fant den.

Da Rødsjø kom nærme elgen, fikk han se at den hadde det som kalles parykkhorn, som kommer av en hormonforstyrrelse. Han observerte også at elgen var skadd.

- Den hadde brukket høyre bakbein og hadde en hoven framfot, sa Rødsjø, og la til:

- Jeg har lest at tilstanden som elgen hadde, kan medføre blindhet. For meg virket det som om den orienterte seg etter lukt og lyd.