- Vi så henne første gang oppå verandaen vår midt på natta, forteller Bjørn Rytter.

Han og familien sommerferierer på Flyhaugen ved Hongsand, sør i Roan. De ser ofte elg og rådyr utenfor hytta, men det er første gang de kommer så tett på en rev.

Mikkeline kommer tett på familien Rytter.

Har vært der en måned

- Første gangen hun kom, var hun veldig liten. Så hun er nok en valp. Vi så på henne gjennom hyttevinduet. Hunden bjeffet, men hun lot seg ikke skremme, forteller Rytter.

Siden har de gått ut og møtt henne når hun kommer i elleve-, tolvtiden på kvelden. Hun har vært her hver kveld gjennom familiens sommerferie.

- Nå går hun rundt oss som en hund. Går jeg i hytteveien, følger hun etter. Og hun kommer helt opp til telefonen når vi filmer.

Inne i hytta følger en nysgjerrig hund med. Jack Russel-terrieren får være inne, sammen med ragdoll-katten. Folkene går ut.

En nysgjerrig rev har besøkt hytteverandaen hver kveld i sommerferien.

Les også: Kresen Mikkel rev

Kommer på fanget

Datteren til Bjørn, Victoria, har vært ute med vann, som den drikker av. Dessuten har den fått litt hundegodis og noen pølsebiter. Victoria har trent opp familiehunden til å gjøre mange triks, og reven synes også å være lærenem. Se videoen (over), hvor den lille reven kommer nært på menneskene.

- Den er ikke særlig skvetten og kommer helt opp i fanget og ansiktet hennes, forteller pappaen.

Victoria Rytter (17), har lag med dyr. Revevalpen kommer opp i fanget hennes.

Han forsikrer om at de ikke gir den så mye mat og at reven er såpass velfødd at den nok klarer seg selv.

- Hun ser veldig frisk og rask ut. Den virker trygg og Victoria får klappe henne. Jeg tror den liker oppmerksomheten, sier Bjørn Rytter.

Virker trygg

Reven har fått navnet Mikkeline av familien Rytter. Selv har den lille reven antakelig sin egen familie i nærheten, da Bjørn Rytter har sett et voksent dyr på avstand.

- Når vi reiser hjem herfra etter ferien tror jeg den kommer til å klare seg veldig fint på egen hånd. Men så ser jeg heller ikke bort i fra at det er andre hytteeiere i området som også får besøk av Mikkeline, for hun ser ut til å like folk, sier Bjørn Rytter.