Mellom klokka 13.15 og 14.00 torsdag ettermiddag stoppet politiet 40 biler som kjørte ulovlig i Olav Tryggvasons gate i Trondheim. Gata er forvandlet til miljøgate og det er fjernet to kjørefelt. Nå må sjåførene svinge inn Søndre gate eller Jomfrugata.

- Vi stilte oss opp ved Burger King og stoppet de som kjørte mot Kjøpmannsgata. Her skal bilistene svinge opp Søndre gate, men det var ikke alle som gjorde det, sier politibetjent Kristian Nielsen ved Sentrum politistasjon.

- Kunne stanset flere

På denne siden av veien står det to skilt, ett skilt som viser at det er påbudt å svinge til høyre, og så enda ett forbudskilt som viser at biler og tohjulinger ikke får lov til å kjøre rett frem.

– Her bryter man to overtredelser, forklarer Nielsen.

Mens politiet kontrollerte 40 sjåfører, var det flere som passerte.

Linh Tran fikk det travelt under kontrollen i Olav Tryggvasons gate. Foto: Marthe Amanda Vannebo

– Det var kun én patrulje og vi hadde ikke kapasitet til å stoppe flere. Det var sikkert 20 sjåfører til som burde vært stanset, sier han.

Skrev ikke forelegg

Flesteparten fortalte at de kjørte på gammel vane, mens noen turister kjørte etter gps som ikke hadde blitt oppdatert med nytt kjøremønster.

- Vi sto faktisk midt i veien med to refleksvester, så det var ikke akkurat noen skjult kontroll, understreker Nielsen.

Denne gangen slapp bilistene med skrekken, fordi politiet valgte å opplyse sjåførene om at de hadde kjørt ulovlig, i stedet for å gi dem forenklet forelegg.

– Men vi skrev et gebyr etter å ha stanset en bilist med piggdekk. Sjåføren lovte å fikse det i dag, men hadde ellers ingen god forklaring, sier Nielsen.

- Skilt skjult av tre

På andre siden av Olav Tryggvasons gate merket Nielsen og makker Linh Tran at skiltingen ikke var helt optimal.

Nye skilt viser tydelig at det er påbudt å svinge inn Søndre gate eller Jomfrugata. Dette skiltet mener politiet er vanskelig å få øye på. Foto: Marthe Amanda Vannebo

– Det var god skilting på den siden av veien vi kontrollerte, men på den andre siden var det et stort tre som delvis dekket for skiltingen. Man måtte komme nært for å se skiltet, og man er kanskje mer fokusert på krysset og lysreguleringen. Vi kommer til å varsle trafikkordinatoren i politiet om dette, sier han.

Nielsen er ikke overrasket over resultatet.

– Når skilt endres, så tar det tid før det synker inn. Vi så det samme i Innherredsveien. Men dersom dette ikke bedrer seg, så må vi komme tilbake og skrive ut forelegg, sier han.

Han lover at det kommer til å være flere kontroller i den nye miljøgata fremover. Og da slipper man ikke unna med bare tilsnakk.