Folkelig elbil for familien

Kia e-Niro er den første elektriske familie-SUV-en til overkommelig pris. Rekkevidden er lang, men det er også leveringstiden.

E-Niro er stor nok for en liten familie uten altfor store bagasjeromsbehov. Det gjør den svært aktuell da andre elbiler til overkommelig pris gjerne er for små, og de store elbilene er langt mer kostbare. Foto: KRISTOFFER FURBERG 

Ti minusgrader ute krever full peis på klimaanlegg, rattvarme og setevarme. Det gir dramatiske utslag på batterikapasitet i alle elbiler, men der dette tidligere har vært et kjempeproblem, har rekkevidden i nye biler som e-Niro blitt så solid at du slipper å velge mellom ikke å fryse eller å komme deg hjem. E-Niro er blant de rimeligere alternativene i den nye bølgen av elbiler og har en oppgitt rekkevidde på solide 455 km. Da tåler du å svi av en del batterikapasitet på oppvarming.