Utenriks

Abortkamp som kulturkrig

Hvem var Roe og hvordan kan det ha seg at kampen om abort først ble en kulturkrig i USA under Ronald Reagan?

Anti-abortion protesters hold a rally outside the Planned Parenthood clinic on Forest Park Avenue in St. Louis on Tuesday, June 4, 2019. St. Louis Circuit Judge Michael Stelzer heard arguments on Tuesday from Planned Parenthood and the state of Missouri over legal technicalities regarding the Central West End abortion clinics license, but delayed hearing the merits of the case until Wednesday. (Cristina M. Fletes/St. Louis Post-Dispatch via AP) sak om abort i USA  Foto: Cristina M. Fletes NTB Scanpix

Antiabort-stater i USA har i 2019 vedtatt ny lovgivning i håp om at høyesterett én gang for alle vil omstøte høyesterettsavgjørelsen Roe mot Wade, som i 1973 gjorde abort lovlig i hele USA. Vi tar en gjennomgang av hva som skjedde den gang og frem til i dag.