Hjemme hos

- Hæ? Ligger det en gård HER?

Jens Fredrik von der Lippe koser seg når trondhjemmere oppdager hans godt skjulte skatt: Falkenborg gård.

Landsted anno 1777: Jens Fredrik og Jenny von der Lippe bor i forpakterboligen på Falkenborg gård like ved Strindheimkrysset.  Foto: Guro Kulset Merakerås

- En bortgjemt skatt  Foto: Guro Kulset Merakerås

SAMLEBILDETEKST FOR BADET: Bad med særpreg: Vi har aldri latt noe annet en vår egen smak få avgjøre hva vi gjør hjemme. - Badet er ganske utypisk våtrom, og på 90-tallet var det veldig uvanlig å integrere vasken i noe som ikke var baderomsinnredning, men jeg ville ha det slik, sier Jenny. Hun er husets handywoman.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Speilsalen: Jenny har fylt et rom i tilknytning til yttergangen med speilskap fra Ikea. - Dette bryter jo med stilen for øvrig, men er veldig praktisk, sier paret.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Fransk kjøkken fra nittitallet: Jens var skeptisk da Jenny ville ha fransk kjøkkeninnredning. Han tenkte at norsk bondestil ville passe bedre, men er glad for at han ga etter. Etter nærmere 25 år er de fortsatt glade i kjøkkenet sitt. Legg merke til at stekeovnen står inne i en gammel grue.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Kjøkken nummer tre: Da Jenny flyttet inn hos Jens i 1976, manglet de både innlagt vann, kjøkken og bad. Paret startet med ett rom, men tok etter hvert over hele forpakterboligen og har pusset opp bit for bit. - Dette er vel det tredje stedet vil har kjøkken, sier Jenny.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Hovedhuset: I gårdens våningshus bor Jens Fredriks søster Sigrid Margrethe med familie.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Fortiden: En tegning av hvordan Falkenborg gård så ut da Strindheim ennå var et sted langt ute på landet.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Rustikk stue: Med tømmervegger og ubehandlet, slitt tregulv, er stilen på stua temmelig rustikk. - Vi har ikke akkurat gått for den minimalistiske stilen, sier Jenny med et lurt smil.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Jennys hjørne: Spisestuemøblementet kommer fra Jennys slektsgård på Sunnland. Lampa over bordet har hun selv laget av en gammel grammofon.  Foto: Guro Kulset Merakerås

- Vi mener at det er riktig å bruke de gamle tingene vi eier, heller enn å ha dem stående på lager, sier Jens Fredrik. Denne holdningen bærer innredningen preg av.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Jens Fredriks hule: Med ekstra åpning mot stue og gang er arbeidsrommet blitt litt luftigere med årene, men det må fortsatt kunne kalles over middels lunt.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Soverommet: Senga til Jens Fredrik og Jenny er temmelig eventyrlig. All tekstil er sydd av Jenny.  Foto: Guro Kulset Merakerås

«Et landsted ved Strindheimkrysset», kaller Jens Fredrik von der Lippe det, barndomshjemmet der han vokste opp og fortsatt bor. Hvorfor landsted? Jo, fordi gården ble bygd som det. Et landsted for en kjøpmannsfamilie som bodde inne i byen, men som ønsker å feriere ute på landet på Strindheim. På lystgården kunne de dessuten få produsert mat til husholdet inne i byen.