Minneord Haftor Edvin Grønning

Haftor Edvin Grønning ble født 25.august i 1927, og vokste opp på gården Grønning på Stadsbygd, der han var yngst i en søskenflokk på ni. Han fikk alltid tårer i øyene da han snakket om sin barndomstid, sine foreldre og sine søsken. Han har fortalt at samholdet i søskenflokken var veldig godt. Han mistet sin far da han var 31 år gammel, men han hadde et veldig nært forhold til sin mor. Interessen for dyr var stor hele hans liv. Han hjalp til mye med melking og gårdsarbeid fra han var liten. Han har i løpet av sitt liv hatt både kyr, sauer, kaniner, høner, hester, griser, katter og hunder. Han begynte å klippe sau da han var syv år gammel, og har blant annet temt en stor og sterk okse som han brukte foran diverse redskap. Han deltok på travløp på Leangen med egen hest, og syns det var veldig gøy å dra på saueutstilling. Interessen har vært spesielt stor for sauehold, noe han holdt på med til han var over 80 år.