Hjemme hos:

Ikke rart bygda ble nysgjerrig

Staværingene lurte fælt på hvordan det skulle bli da Ragnhild og Tor Idar bygde huset sitt. - Det hendte vi måtte låse døra for å få gjort noe, sier Tor Idar.

Hjerte og hjerne: - Det er han som er hjernen bak dette huset, sier Ragnhild og peker på Tor Idar. Og begge er enige om at kjøkkenet er huset hjerte. 

Kongsgårdaktig: - Jeg visst at jeg ville ha doble dører og et stort inngangsparti, sier Tor Idar, som har tegnet og bygd bolighuset på Stadsbygda selv. 

- Vi er liksom på htta og hjemme på en gang, sier Ragnhild Askim og Tor Idar Småvik, som har bygd en bolig det neppe finnes maken til på Fosen. 

Stua er forbundet med uteplassen - som i sin tur er forbundet med jordkjelleren på gården med en staselig skifertrapp. 

Flatskjerm på meier: Nytt og gammelt møtes når tv-en står på en slede. 

Gammeldags utseende på moderne teknologi: Denne ovnen på kjøkkenet er koblet til systeme for vannbåren varme. Dermed kan huset varmes med ved på en moderne måte. 

Selvgjort: Du finner ikke maken til disse vindusomrammingene. Tor Idar har hentet inspirasjon her og der og satt sammen sin egen løsning. 

Badet: Baderomsinnredning som passer til et tømmerhus er ikke bare lett å finne. Løsningen ble en oppmalt skjenk med steinvask og armatur på toppen. 

Massivt: Med 5,20 under taket og vegger i av massive tømmerstokker har Ragnhild og Tor Idar behov for litt anne veggpynt enn folk bruker på malte gipsvegger. Her får kjøreutstyr fra den gang tømmer ble fraktet med hest, plass på stueveggen. 

Jenterom: Ikke alle i familien er like begeistret for hyttestilen. 17-åringens rom er malt for å få en annen karakter. 

Tv-stua: En halv slede fungerer godt som hylle over sofaen. Den andre halvdelen er blitt til tv-benk. 

Fornøyd: Tor Idar kjøpte fronter og laget resten av kjøkkenet selv. Skrogene sto klare lenge før huset var bygd, og kjøkkenet er noe av det paret er mest fornøyd med i huset. Legg merke til gulvet av brede planker med topp og rot. 

- Men interessen var positiv, og det er jo hyggelig at folk er interessert, skynder de seg å tilføye. Paret skjønner godt at folk ble nysgjerrige og ville komme innom og se, for et hus som dette har nok aldri før blitt bygd her ute på Stadsbygda.