Hjemme hos:

- Fire hoder tenker bedre enn to

Venneparene Ingunn og Roar, og Anne Merethe og Willy hadde vært naboer i over 20 år før de fikk ideén om å bygge tomannsbolig sammen. Med felles byggelån og visjon satte de vennskapet på prøve for å sammen bygge drømmehuset.

Det blir noen sene kvelder rundt spisebordet med utsikt over Rørvik. f.v. Roar Bach, Ingunn Bach og Anne Merethe Thorsen. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Selv om parene finner seg godt til rette i hverandres deler av tomannsboligen er det også viktig med privatliv. Selv om de bor nært, kan det fort ta en uke uten at de har sett noe til hverandre. - Vi trår ikke ned dørene til hverandre, som mange tror, sier Ingunn. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Den åpne planløsningen gjør stuen perfekt for sosialisering. Ønsker man fred og ro kan man lett trekke ned i kjelleren. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Ved kjøkkenet har begge parene en koselig krok med godstoler som blir flittig brukt. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Å få gjennomlysning og å kunne se den flotte utsikten fra store deler av huset var et av ønskepunktene de hadde til arkitekt Blom. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Anne Merethe Thorsen og Ingunn Bach spilte håndball sammen i ungdomsårene og har vært bestevenner siden. Barna er jevngamle og har vokst opp sammen. Nå bor de side om side i tomannsboligen de sammen har bygd. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)  Foto: Leikny Havik Skjærseth

I kjellerdelen hos Ingunn og Roar har de kjøpt projektor og svarte rullegardiner. Når som helst kan kjellerstua bli omgjort til en hjemmekino for hele familien. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)  Foto: Leikny Havik Skjærseth

De røde naustene står støtt i vinden på vei ut mot Rørvik, nå Vikna, men snart Nærøysund kommune i Trøndelag. Opp en bakke og rundt noen krappe svinger ligger tomannsboligen til Ingunn og Roar Bach (50), og Anne Merethe og Willy Thorsen (51) i et stille nabolag. Det er flere nye hus på rekka. Rørvik har vokst seg populær de siste årene og tomter selges til millionen flere steder.