Utenriks:

Skolen sikret ungene mat. Hva nå som de er stengt?

I New York må alenemoren Grisel Cardona, i likhet med hundretusener av økonomisk vanskeligstilte amerikanere, hente mat på de nedstengte skolene for å få nok å spise.

A used protective face mask rests on the pavement as pedestrians pass, Tuesday, March 17, 2020, in New York. New York state entered a new phase in the coronavirus this week, as New York City closed its public schools, and officials said schools statewide would close by Wednesday. New York joined with Connecticut and New Jersey to close bars, restaurants and movie theaters along with setting limits on social gatherings. (AP Photo/John Minchillo)  Foto: John Minchillo

Skolene i New York har vært stengt helt siden byens borgermester besluttet å stenge dørene for tre uker siden. Når jeg ringer 30 år gamle Grisel Cardona, aldenemor til tre små barn i Bronx, har hun nettopp snakket med sin mor på telefon.