Bil & Trafikk:

Svak kronekurs skyver bilprisene i været

En rekordlav norsk kronekurs har bremset nybilsalget. Koronakrisen gjør at flere skal feriere her til lands, og det har satt fart i salget av bruktbiler.

Trondheim: Bilmag: Svak kronekurs skyver bilprisene i været. Adm.dir Frithjof Anderssen i Mercedes Benz-forhandleren Motor Trade spår svært dystre utsikter for nybilsalget grunnet den svake kronekursen og forventer at den svakekronekursen vil ha større negativ innvirkning på bransjen enn da Norge ble stengt som følge av koronapandemien 12. mars. Han spår en prisøkning på 30-80.000 kroner på nye salgskrontrakter.  Foto: glen@glenmusk.no Glen Musk

) Det totale nybilsalget hos Motor-Trade var ifølge adm.dir. Frithjof Anderssen i mars nede på 66 prosent i henhold til budsjett, som følge av koronapandemien. Tilsvarende tall i april var 70 prosent. Det tyder på at bilsalget igjen går rette veien.  

Adm.dir. Frithjof Anderssen hos Motor-Trade ser ikke bort fra en prisøkning på nye modeller fra Mercedes-Benz på minimum 30 000 kroner, i verste fall 70 000 – 80 000 kroner på grunn av den svake norske kronekursen. 

På kort sikt tror Frithjof Anderssen andelen elbiler vil øke, men at EU nå under koronakrisen vil måtte utsette fristen for når det skal selges kun utslippsfrie personbiler.  

Øystein Falck-Ytter, bruktbilsjef for Møller Bil, fester prislappen på en tre år gammel VW Passat GTE. Ladbare hybrider utgjør rundt en tredel av bruktbilsalget.  

Kunde Roger Rønning hjalp datteren med å kjøpe ny bruktbil i april. Hun trengte en større bil og valgte en Skoda Octavia. Sammen med bruktbilsjef Øystein Falck-Ytter kikker han nærmere på en Skoda Superb, 2017-modell.  

Trondheim: Bilmag: Svak kronekurs skyver nybilprisene i været, men bruktbilsalget øker. Bruktbilsjef for Møller Bil, Øystein Falck-Ytter viser kunde Roger Rønning en 2017 Skoda Superb.  Foto: glen@glenmusk.no Glen Musk

Trondheim: Bilmag: Svak kronekurs skyver nybilprisene i været, men bruktbilsalget øker. Bruktbilsjef for Møller Bil, Øystein Falck-Ytter viser kunde Roger Rønning en 2017 Skoda Superb.  Foto: glen@glenmusk.no Glen Musk

Trondheim: Bilmag: Svak kronekurs skyver nybilprisene i været, men bruktbilsalget øker. Bruktbilsjef for Møller Bil, Øystein Falck-Ytter og kunde Roger Rønning som firmidler bruktbilsalg til datteren sin i april.  Foto: glen@glenmusk.no Glen Musk

Trondheim: Bilmag: Svak kronekurs skyver nybilprisene i været, men bruktbilsalget øker. Bruktbilsjef for Møller Bil, Øystein Falck-Ytter.  Foto: glen@glenmusk.no Glen Musk

Flere forhandlere i Trondheim venter en betydelig økning i nybilprisene de kommende månedene. Noen antyder en prisstigning på mellom 30 000 og 80 000 kroner, alt etter modell og utstyr.