Minneord Ørjan Sætran

Musikeren, spelemannen og komponisten Ørjan Sætran døde tirsdag 28. juli på Stavanger universitetssykehus. Han ble født på Heimdal i Trondheim den 6. juni 1946 av foreldre Manda Sofie og Thorvald Sætran. Ørjan fikk tidlig interesse for musikk takket være sin lærer Jakob Vingsand på Åsheim barneskole på Heimdal. Jakob hadde ofte med seg fela og spilte for elevene. Da merka han spesiell interesse blant noen av elevene. Ørjan selv fortalte at Jakob kjøpte inn noen feler i 3/4 størrelse så han og noen av kameratene fikk prøve seg på. Dermed ble Ørjan interessert i fiolinspill. Jakob fikk Ørjan inn på Trondhjems Musikkskole høsten 1955, med Andreas Aune som lærer. Helt tilfeldig ble Ørjan og jeg sittende sammen ute på gangen på musikkskolen og ventet på vår første fiolintime. Vi fant fort ut at vi var akkurat like gamle. Vi fikk heldigvis samme lærer. Der ble vi kjent, og dette vennskapet varte hele livet.