Bil & Trafikk:

Møter skjerpet konkurranse med toppmoderne dekkhotell

Nå vil bilbransjen selv ta hånd om dekkhotellkundene. Trønderdekk svarer på utfordringen med å åpne landets største og mest moderne dekkhotell.

  Foto: Glen Musk

I Trønderdekks nye dekkhotell på Tiller er det plass til 9603 sett med hjul, i ni høyder fra gulv til tak, totalt 38 412 hjul. Det er ennå plass til om lag 4000 hjulsett før det er fullt. 

Trondheim/Østre Rosten: Trønderdekk har åpnet Norges største dekkhotell med plass til 40.000 hjul under samme tak og tekniske løsninger som lasermåling og fotografering av mønsterdybde og hjul ved innkjøring. De har kapasitet til å skifte hjul på rundt 500 biler i døgnet. Daglig leder Trond Nilssen.  Foto: Glen Musk

Mange bor i blokk uten plass til dekkene i den lille boden. I Sverige er det innført forbud mot å lagre bilhjul hjemme på grunn av brannfaren. Trond Nilssen ser ikke bort at også Norge kan få et tilsvarende forbud.  

Trondheim/Østre Rosten: Trønderdekk har åpnet Norges største dekkhotell med plass til 40.000 hjul under samme tak og tekniske løsninger som lasermåling og fotografering av mønsterdybde og hjul ved innkjøring. De har kapasitet til å skifte hjul på rundt 500 biler i døgnet.  Foto: Glen Musk

IT-leder Pål Jørgen Gätzschmann trykker på skjermen i publikumsmottaket for å søke etter dekk som passer kundens bil. 

Trondheim/Østre Rosten: Trønderdekk har åpnet Norges største dekkhotell med plass til 40.000 hjul under samme tak og tekniske løsninger som lasermåling og fotografering av mønsterdybde og hjul ved innkjøring. De har kapasitet til å skifte hjul på rundt 500 biler i døgnet. IT-leder Pål Jørgen Gätzschmann viser dekkmålinger utført med laser.  Foto: Glen Musk

Trondheim/Østre Rosten: Trønderdekk har åpnet Norges største dekkhotell med plass til 40.000 hjul under samme tak. I kundemottaket stilles det ikke ut varer, men kundene kan velge produkter på 50 tommers touchskjermer.  Foto: Glen Musk

Daniel Skogrand Johansen triller et nytt sett hjul inn i vareheisen, som skal fraktes opp til dekkhotellet i andreetasjen.  

Trondheim/Østre Rosten: Trønderdekk har åpnet Norges største dekkhotell med plass til 40.000 hjul under samme tak og tekniske løsninger som lasermåling og fotografering av mønsterdybde og hjul ved innkjøring. De har kapasitet til å skifte hjul på rundt 500 biler i døgnet.  Foto: Glen Musk

Trondheim/Østre Rosten: Trønderdekk har åpnet Norges største dekkhotell med plass til 40.000 hjul under samme tak. De har utviklet sitt eget system for registrering.  Foto: Glen Musk

Trondheim/Østre Rosten: Trønderdekk har åpnet Norges største dekkhotell med plass til 40.000 hjul under samme tak og tekniske løsninger som lasermåling og fotografering av mønsterdybde og hjul ved innkjøring(Bildet).  Foto: Glen Musk

På dataskjermen kommer det opp en 3 D-modell av hjulene, som også viser om det er feil med forstillingen.  

Trondheim/Østre Rosten: Trønderdekk har åpnet Norges største dekkhotell med plass til 40.000 hjul under samme tak. Store forskjeller, samme pris. Et standard Nissan Leaf-hjul til høyre og et standard Audi e-tron-hjul til høyre.  Foto: Glen Musk

I brannsentralen i første etasje står en 50 000 liters vanntank. Vannet blandes med skum fra en egen skumtank. Utløses slukkeutstyret, blandes 5500 liter vann i minuttet med skum. IT-leder Pål Jørgen Gätzschmann (t.v.) og daglig leder Trond Nilssen.  

Skumkanoner i taket: 15 skumkanoner i taket i dekkhotellet kan skumlegge hele lageret i løpet av fem minutter ved en brann.  

I forrige måned tok Trønderdekk AS med seg 50 000 hjul og flyttet ut av de gamle lokalene på Tempe i Trondheim. Kapasiteten var for lengst sprengt, og brannvesenet ville ikke lenger tillate oppbevaring av så mange bildekk med tanke på brannfaren.