Bil & Trafikk: Nybilsalget oktober

Rekordmange bilmodeller å velge blant

RSA Bil forhandler ikke mindre enn sju ulike merker. Ingen ligger på salgstoppen. Likevel har trondheimsfirmaet opplevd 50 prosent økning i salget siste år.

Trondheim: Salgstall oktober, daglig leder Christer Brandvik, RSA Bil på Vestre Rosten.  Foto: glen@glenmusk.no Glen Musk

Daglig leder ved RSA Bil i Trondheim, Christer Brandvik, forteller at de selger om lag halvt om halvt av nye og brukte biler. 

I 2018 overtok RSA Bil firmaet Bilmax, som holdt til i de samme lokalene i Vestre Rosten. RSAs 11 forhandlere rundt omkring i landet er eid av importøren RSA og er blitt et betydelig konsern.  

Utfordringen for bilbransjen består i å skaffe kundene de rette bilene. Derfor bør utvalget av både nye og brukte biler være bredest mulig. 

Suzuki Across har en rekkevidde på minimum 75 km på strøm, 306 HK, til en startpris på 550 000 kroner. Det er litt lavere pris enn en tilsvarende utstyrt Toyota Rav4, som er en nærmest helt identisk bil. 

Maxus E-Deliver 3 har en rekkevidde på om lag 32 mil. Bilen er populær blant firmaer som driver distribusjon og blant håndverkere. At næringslivet får 50 000 kroner i Enova-støtte ved kjøp av elbil har vært en god pådriver. 

Utfordringen for bilbransjen består i å skaffe kundene de rette bilene. Derfor bør utvalget av både nye og brukte biler være bredest mulig.  

- Jeg er spent på utviklingen neste år. Koronasmitten øker igjen, men har så langt ikke påvirket bilsalget i negativ retning. Tvert imot, sommeren og høsten har vært et veldig godt år for bilbransjen.