Hjemme hos:

Marienberg i ny drakt

Da koronaen satte inn kjente eierne av Marienberg lystgård behovet for å fargelegge tilværelsen. Først forvandlet de hjemmet sitt til en rosa drøm og deretter fikk de frisørsalongen sin, Palé 3, malt i friske farger.

Konge eller prins: Maleriet i forrommet til stua er de uenige om. Kristine synes det er stygt, men Håkon liker det. Men er det en konge eller en prins vi ser? Det undrer de seg over. 

Dronning Kari: maleriet av setteren Kari er malt av søsteren til Kristine, Cicilie Svanem. 

Fjong salong: frisørsalongen Palé 3 (betyr Palass på fransk), som har historiske maleri og utskjæringer i taket og møblement fra 1800-tallet. Paret Kristine og Håkon har latt sin lidenskap for historiske møbler preget salongen. 

Klart for gjester. Med servise fra Leangen gård er det dekket på til kaffegjester. Legg merke til de utrolig flotte utskjærte spisestuestolene. Og at selv kakene er rosa. 

Maksimalisme: Leopardgullstol og lampestatus er de naturligste ting å innrede med, mener Kristine Svanem. 

Marienberg er fortsatt staselig, mer en 300 år etter at den ble bygget. Paret leier ut en tredjedel av huset og bor i resten selv. 

Rosa symfoni: Barnerommet til Whilma er rosa fra topp til tå. 

Særegen frisørsalong: Håkon Anshus og Kristine Svanem kjøpte Marienborg gård i 2017, og åpne frisørsalongen samme år. 

Toalettrom: Svart hvitt bilder av slektninger og forfedre pryder de rosalilla veggene på toalettrommet. 

Ornamenter, stukkaturer, blomstrende tekstiler og tunge lysekroner er det som møter oss når vi trår innenfor på Marienberg gård, og ikke minst: nyanser av rosa, eller lyserødt som vi sa i gamle dager. Og det er nettopp tilbake til gamle dager eierne tar oss med. Her finnes knapt et møbel, eller en ting, som ikke er minst 150 år gammelt.