Hjemme hos

En enebolig av de sjeldne

Et atriumhus fullt av uvanlige vinkler, funksjonelle løsninger og heftige kontraster mellom. Men først og fremst et hjem for to voksne og barnet deres.

Atriumhus: Det sørvendte gårdsrommet er blitt et naturlig midtpunkt som knytter fasadene og funksjonene sammen til en helhet. Uterommet ligger badet i sol fra tidlig til sent, når sola først viser seg.   Foto: Kristoffer Wittrup

Familien i sofaen: Det store stuevinduet vender ned mot en liten dal. Med naturen tett på har kun småfuglene innsyn sofakroken. 

Spiseplass: Tine, Håvard og katten ... ved spisebordet. Femten limtredragere bærer massivtredekket som utgjør boligens himling. I alle rom møter den grå betongen varmt treverk. 

Kjøkken: Kjøkkenet er fra Ikea, men har fått spesiallaget benkeplate i stål. Store vinduer ut mot den lille skogen og dalen bak huset, gjør det til en drøm å stå her å lage mat. 

Foreldresoverommet: er blant flere rom i huset som har store takvinduer. Arkitektene har fremhevet hvordan huset til Tina og Håvard viser hvordan prefabrikkerte moduler kan brukes for å skape mennene arkitektur i mindre skala.   Foto: Kristoffer Wittrup.

Konglelampa: den staselige lampa over spisebordet ble designet av Poul Henningsen og er et flott blikkfang i det flotte kjøkkenrommet.   Foto: Kristoffer Wittrup.

Lek og Lego: Utenfor rommet sitt har Olav et stort arealet til å bygge Lego, slapp av i hula, eller turne i ringene. De svarte søylene er en del av konstruksjon, men er integrert i hyllene som Håvard har laget. 

Levende lys: Tine er veldig i levende lys og tenner gjerne mange på en gang. Det bidrar til å lage lun stemning I kontrast til betongveggene. 

Plassbygd: Sofaen er plassbygd ut fra arkitektenes tegninger. Treverket og den varme fargen på den ene stue veggen er med på å gi rommet koselig stemning. 

Spiseplass: Tine og Håvard ved spisebordet. Femten limtredragere bærer massivtredekket som utgjør boligens himling. I alle rom møter den grå betongen varmt treverk. 

Trøndersk design: Hyllesystemet som familien har, både på kjøkkenet og på stua, er det to driftige, trønderske damer med firmaet «Dare to design» som står bak. 

Den er et syn når du kommer dit første gangen. De flate metallplatene på taket. Husfasaden som er kledd i svarte spilebord av ulik lengde og bredde, plassert i tilfeldig rekkefølge. Store vindusflater som bryter opp spilene. Og hellene på gårdsplassen har du aldri sett maken til. Ved første øyekast kan det se ut som om de er plassert tilfeldig. Men så legger man merke til at de stråler de ut fra tuntreet. Og ikke bare utendørs har arkitekturen tuntreet i sin midte. Også alle limtredrager, som er en del av huset skjelett, stråler ut fra det lille treet på gårdsplassen. En gang i framtiden skal det lille prydepletreet vokse seg til et stort og vakkert tuntre.