Portrettet:

Et olja lyn

Hun har gullkort på SAS og en oljeplattform tatovert på venstre underarm, ved siden av feministsymbolet. Det er det siste som gjør Alida Domaas til SV-er, langt mer enn partiets klimapolitikk.

Alt ordner seg: Rygg, dysleksi, politisk motstand. Alt ordner seg. Det er kjøreregelen til Alida Domaas. Alt blir bra. 

- Jeg får flest kommentarer fra mine egne, medgir Alida etter å ha vist oss den lett nedskalerte oljeriggen som hun forleden gikk til en tatovør i Fjordgata og ba om å få brent inn i huden. Hun leder LOs ungdomsutvalg i Trondheim og har dagen i morgen, 1. mai, belagt med taler og appeller, både på den sovjetiske krigskirkegården på Lademoen og på Torvet under folkemøtet. Men hun er også nestleder i Industri Energi Ung, fagforeningen for ansatte innen olje, gass og landbasert industri, og det er dette vervet som stadig får folk til å utbryte: - Hæ, men er ikke du i SV da?