Kultartisten Egil Hegerberg skal selvsagt være med på dagens markering i Klubben. Ifølge bryggermester Ulrik Wiedswang Bjerkeli, satte artisten stor pris på å få et eget øl oppkalt etter seg. Ølet er en «American Pale Ale». I går serverte han smaksprøver og fortalte historien om hvordan bryggingen startet på bakrommet. Veien fra nattlig brygging på kjøkkenet, til Daglighallen Mikrobryggeri, har vært kort.
- I tiden
– Dette har gått veldig fort å få på plass. Folk er utrolig positive, sier økonomiansvarlig Simen Christensen Hjortland i Kafé og Serveringsgjengen ved Studentersamfundet i Trondhjem.
– Målet er å få til et kult tilskudd til huset. Brewpub-konseptet er i tiden, og vi vil også få muligheter til smaking og kombinasjoner med mat i restauranten Lyche, sier bryggermester Bjerkeli.
Han snakker med stor entusiasme om muligheten for å prøve ut en rekke ulike øltyper og øloppskrifter fremover. I første omgang kommer Mikrobryggeriet til å ha fire ulike øltyper på kran i puben. I restauranten og i Klubben blir det to typer på kran.
Ikke selvforsynt
Det lokalbryggede ølet falt tydelig i smak blant panelet fra studentavisa Under Dusken, som møtte opp til ølsmaking i går. De fikk smake fire ulike øltyper, lagerølet «Runde Røde», oppkalt etter Samfundet, bitterølet «Bitter Knut», saison-ølet «Slåttonn» og Pale Ale-ølet «Bare Egil Øl».
– Dette er nok en øl jeg kan komme i skade for å drikke en del av, fastslår vaktsjef Emil Flakk.
Men inntil videre er det absolutt ikke planer om å sørge for at Samfundet er selvforsynt med øl. Bjerkeli vil heller ikke si noe om hvor mye øl det er planer om at de frivillige entusiastene skal brygge fremover.
– Vi får se hvordan det går. Det selges enormt mye øl her, for eksempel under uka vil det være helt umulig for oss å greie å brygge nok, sier Bjerkeli.